Binlerce kişi, IŞİD'e bağlı 'Halifenin Askerleri' tarafından Cezayir'de kafası kesilerek öldürülen Hervé Gourdel'i anmak için öğleden sonra (Republique) Cumhuriyet Meydan'ında  toplandı. Anmaya Paris Sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Fransa Yahudi Kurumları Temsil Heyeti Başkanı (CRIF) Roger Cukierman ve yazar Marek Drancy'i İmamı Chalghoumi ile ırkçılık karşıtı örgütler (MRAP, SOS racisme, UEJF), Sosyalist ve Kominist partiler, bazı sendikalar, Doğu Hıristiyanların koordinasyon aktivistleri ile seksen dolayıda sivil toplum kuruluşu katıldı.

Anmaya katılanlara seslenen Fransa Yahudi Kurumları Temsil Heyeti Başkanı (CRIF) Roger Cukierman ve yazar Marek Drancy'i İmamı Chalghoumi, "Bizler hepimiz Fransızların gözünde kirliydik ama bugün bizler burada tüm öfkemizi haykırmak ve kardeşini öldüren bu barbarları kınamak için birleştik. Yaşasın Fransa Yaşasın Fransız" dedi.

Fransa İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş ise "Fransa İslam Konseyi olarak Cuma günü saygı duruşu düzenledik. Çünkü Fransa'da saygı duruşu çok önemlidir. Hem Fransızlara hemde müslümanlara mesaj olarak ailesine manevi destek olarak. Müslümanlar suçlu gibi göründü. Bu olaya birilerinin cevap vermesi gerekiyordu. Bu da İslam Konsey'in  göreviydi. Müslümanların bu suçluk duygusunun kaldırılması gerekiyordu" diye konuştu.

"İslam, terörizm değil" mesajı veren kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.