YAŞADIĞI ZAMAN YANINA UĞRAMAYAN YÖNETİCİLER ANMA GÜNLERİNDE EKSİK OLMUYORLAR


Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaşayan Kırşehirliler, geçtiğimiz yıl vefat eden Neşet Ertaş'ı görkemli bir törenle andılar. Halk ozanı Neşet Ertaş hep birlikte söylenen türküleriyle Dortmund Beyaz Saray'da anılıp ruhu şad edildi. Kırşehirli işadamları Zafer Parlak ile Yılmaz Zengin'in önderliğinde gerçekleşen büyük üstadı anma etkinliğine katılan Essen Başkonsolosu Şule Özkaya, "Neşet Ertaş gibi ünlü üstatlarımızı unutmamak, kültürümüzü devam ettirmek güzel bir duygu. Özellikle Avrupalı Türklerin kültürümüze sahip çıkmaları beni duygulandırıyor" dedi.

 

Onu unutmayacağız

 

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Kırşehir Milletvekilleri Muzaffer Aslan, Abdullah Çalışkan ve Kırşehir AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya ile Kırşehir Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Müfit Göçen ile işadamlarından oluşan kalabalık bir heyetle Türkiye'den gelen Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Kırşehir'e Neşet Ertaş müzesi açacağız. Onu unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi. Kırşehir Valisi Çakacak, "Ünlü halk ozanımız gönül dostu, Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ı bu özel gecede sizlerle birlikte saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Onun bize bıraktığı hoşgörü ve hepimizi derinden etkileyen türkülerini ruhumuzun derinliklerinde hissederek yaşatacağız" diye konuştu.

Neşat Ertaş yaşarken kapısından geçmeyenler, hasta olduğunda kendisini birkez olsun ziyaret dahi yapmayan devlet ve hükümet yöneticilerinin anma günlerinde gruplar halinde gelmesi vatandaşlarca tuhaf karşılandı. Öldüğü zaman da vasiyetini dahi yerine getirmeyi engelleyen devlet yöneticilerinin "ölü seviciliği" hayretle karşılandı.
 

Hoşça vakit geçirdiler

Etkinlikte sahne alan Aydın Çekiç, İsmail Altunsaray, Gülşen Kutlu ve saz ekipleri ünlü sanatçının eserlerini seslendirdiler. Hep birlikte salondakilerde sanatçılara eşlik edince salon adeta Neşet Ertaş türküleriyle inledi. Dans pistini tıka basa dolduran davetliler oyunlar oynayıp, dans ederek hoşça bir vakit geçirdiler. Geceyi düzenleyenler günün anısına Türkiye'den gelenlere birer plaket verirken, Kırşehir heyeti de organizeyi yapanlara plaket takdim ettiler.