Anarşist  ve sosyalist gruplar, Ukraynalılar, Filistinliler başta olmak üzere her kesimden savaş karşıtı protestocunun katıldığı yürüyüşe Londra’dan Britanya Alevi Federasyonu (BAF) 30 yöneticisi ile katıldı. Britanya Alevi Federasyonu 3 Eylül’den itibaren Barış Kampında kurdukları çadırda 3 gün NATO ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Ortadoğu politikalarını protesto edecek.


Alınacak olan yeni savaş kararlarını  ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etmek için Newport’a geldiklerini söyleyen BAF Başkanı İsrafil Erbil, İngiliz polisinin kendilerine iyi davrandığına dikkat  çekerken “Polisle beklendiği gibi bir sorun yaşamadık. Bize kibar davrandılar. Hatta yürüyüş Barış Parkı’nda bittikten sonra  “Siz yorulmayın. Biz sizi otobüslerle geri götürürüz” teklifinde bulundular” dedi.

BAF’a ait basın açıklaması İngilizce kamp platformunda Ergin Erbil tarafından İngilizce okundu.

BAF cumartesi gününe kadar kampta kalacak .

Yayınlanan basın bildirisinde BAF, “Kendi ülkesinde ve komşu ülkelerde insanları ırklara ve inançlara bölerek  savaşlar başlatan, katil IŞİD ve benzer çetelere silah tedarik ederek mazlumlara kıyan Erdoğan ve diğer emperyalistlerin ayıplarını yüzlerine vurmak için Newport’ta olacağız”  denildi.