Madımak'a Alman heyeti

AABF, Madımak olayının 19. yıl dönümünde çeşitli Alman siyasetçi ve basın mensuplarının oluşturduğu 20 kişilik heyet ile birlikte Sivas'a gideceklerini açıkladı.

AVRUPA Aleviler Birliği Federasyonu (AABF), Madımak olayının 19. yıl dönümü olan 2 Temmuz 2012 için, Alman siyasetçiler ve basın mensuplarından oluşan 20 kişilik bir heyetle Sivas'a gidileceğini açıkladı.
 
Konuyla ilgili AABF'nin Köln'deki merkezinde bir basın toplantısı düzenlenerek, yıl dönümünde yapılacak etkinlikle ilgili bilgi verildi. Basın toplantısına AABF Genel Sekreteri Ali Doğan, Madımak Oteli'nde öldürülen Hasret Gültekin'in eşi Yeter Gültekin ve heyette yer alacak Sol Parti Federal Milletvekili Andrej Hunko katıldı.
Anıt istiyoruz
AABF Genel Sekreteri Ali Doğan düzenlenecek gösterinin provokasyonlara neden olmasından dolayı endişeli olduğu belirterek,

“Yürüyüşümüzün huzurlu geçmesini diliyorum. Saldırıyı düzenleyen insanların halen serbest olmaları bizim açımızdan kabul edilebilir değil. Ayrıca Madımak olayı ile ilgili yürütülen davanın da zaman aşımına uğraması bizleri derinden üzdü. Yanı sıra Başbakan Erdoğan'ın da bizleri ayrımcı olarak tanımlaması da olumsuz karşıladık. Türkiye'de düzenleyeceğimiz gösterinin yasaklanmasından da endişeliyiz. Sivas'ta yaşanan olayın zaman aşımı ile değil, suçluların cezalandırılması ile sonuçlanmasının istiyoruz. Protestolarımızı da Sivas'ta olayı çıplaklığıyla yansıtan bir anıtın yapılmasına kadar sürdüreceğiz” dedi.

Rapor yazacağım
Avrupa Meclisi üyesi de olduğunu belirten Sol Parti Federal Milletvekili Andrej Hunko da, “Daha önce de Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne dahil olma süreci kapsamında Mustafa Balbay ve diğer tutukluları ziyaret etmiştim. Böylece Ergenekon hakkında bir fikir oluşturdum. Aynı şekilde Sivas'a gidip orada yaşananlar hakkında bir izlenim edinmek istiyorum. Edindiğim izlenimleri bir rapor halinde Avrupa Meclisi'ne sunacağım” diye konuştu.

Tepki göstereceğiz
Yaşanan olayın toplum vicdanındaki yargılanmasının tamamlanmadığını belirten Yeter Gültekin ise, “Devam eden adli yargılama sürecinin savsaklanmasının yanında, yaklaşık 15 bin göstericinin bulunduğu bir ortamda tutuklu sayısının önce 128 ile başlayıp giderek azalması ve bu kişilerin de olayın gerçek sorumlusu olduğunu düşünmediğimiz bir hukuk süreci yaşanıyor. Bunun yanı sıra, orada yakınlarını kaybedenler olarak iki yıl önce kamulaştıran oteli de bu şekilde kabul edilebilir bir durumda olmadığını düşünüyoruz. Tüm bu düşüncelerle yola çıkarak bu yıl hep birlikte orada olarak tepkimizi göstereceğiz” dedi.