Dün sabah LBC Radyo’nun konuğu olarak canlı tartışma programına katılan belediye başkan adayları, gelir vergilerini yeterli ödemedikleri yönünde birbirlerine suçlamalarda bulundu.

Program çıkışında ise Boris Johnson’un aynı asansörü paylaşan Livingstone’a hakaret ederek ‘yalancının tekisin’ diye bağırdığı öğrenildi.

Tartışma programında Livingstone, Johnson’a kazandığı gelirin vergisinden kaçmak için kendi özel şirketini kanal olarak kullandığı suçlamasında bulundu.

Suçlamalara karşılık veren Johnson ‘ben vergimi ödedim. Vergi konusunda dalavereler yapan daha sonra kendini ele veren biri tarafından saldırıya uğramak oldukça utanç verici’ dedi. Ancak Boris Johnson’ın kızgınlığı program sonunda da geçmedi.

Program çıkışında Livingstone ve Liberal Demokrat Parti’nin başkan adayı Brian Paddick ile asansöre binen Johnson’un, Livingstone’nın üzerine yürüyerek ‘yalancısın, yalancının tekisin’ diye bağırdığı öğrenildi.

3 Mayıs’ta yapılacak Londra belediye başkanlığı seçimlerinde Türk kökenli politikacı Boris Johnson Muhafazakar Parti’den ikinci kez adaylığını koyarken ‘Kızıl Ken’ olarak adlandırılan İşçi Partili Ken Livingstone ise Johnson’un en büyük rakibi olarak görülüyor.