Alibaba Karakaş- Londra




Sosyal Yardım Bakanlığı'nın verileri, Nisan ayından itibaren uygulamaya giren benefit limit uygulamasının ülke genelinde 21 bin 800 ailenin kira yardımı kaybına uğrayacağını gösteriyor. Hükümetin düzenlemesi ile bir ailenin alabileceği işsizlik, geçim, kira ve çocuk yardımlarının miktarı 500 sterlini geçemeyecek. Kişisel yardımların ise 350 sterlin ile kısıtlanacağı uygulamadan en çok etkilenecek alanın kira yardımları(housing benefit) olacağı öngörülüyor.



The National Housing Federation isimli kuruluşun yaptığı bir araştırma, düzenlemenin sadece başkent Londra’da 750 bin kişinin evlerini kaybetmesine yol açabileceğini ileri sürmüştü. Özellikle Islington ve Camden gibi bölgelerden yüzlerce aile, kiraların daha düşük olduğu Enfield gibi bölgelere yönelirken, halen 53 bin dolayında ailenin evsiz olduğu ve geçici olarak yurt, motel gibi barınaklara yerleştirildiği kaydediliyor. Geçici barınma giderlerine yönelik harcamanın yıllık 2 milyar sterlini bulduğuna işaret eden çevrelere göre konut yardımlarına yönelik kısıtlamaları evssizlik sorununu derinleştirecek. 



2009 yılından bu yana başkent Londra belediyeleri içerisinde en çok evsizin doğu Londra belediyelerinden Newham'da bulunduğunu gösteren istatistikler, Enfield, Waltham Forest ve Haringey belediyelerinin ise toplam 5,827 bina ve hostel odasında evsiz aile ve kişileri barındırdığını gösteriyor.