Anadolu’ya özgü kültürel ve sanatsal çalışmalarla bilinen International Dance& Music Centre tarafından düzenlenen gecede Özge Bayır ve Felicity Kaya ardından 6 kişilik grubu ile birlikte sahneye gelen Şevval Sam, 2 saate yakın bir süre sahnede kaldı.

Wood Green bölgesindeki Dominion Centre’de gerçekleşen geceye, “Dostum, dostum” adlı türküyle başlayan Sevval Sam, sayıları 800’ü aşkın kişinin doldurduğu salonu barış ve kardeşlik şarkılarıyla kimi zaman coşturup, bazen de hüzünlendirdi.

SAHNEDE GÖBEK ATTI
Anadolu’nun her yöresinden eserler seslendiren Şevval Sam, türkülerle ilgili yorumunda, “Her ne kadar bizi birbirimize düşürmeye çalışsalar da, barışı ancak şarkılarla türkülerle sağlayabiliriz. Türküler bizim özümüzdür. Sevinçlerimiz, üzüntülerimiz, özlemlerimizdir” dedi.

Sempatik tavırlarıyla sevenlerine unutulmaz dakikalar yaşatan Şevval Sam, ritim aracı olarak elindeki tef, bendir, tahta kaşık ve zil ile hareketli parçalarında göbek atarak hayranlarını da oynattı. Ardından da sanatçının, “Yeterince fingirdedim mi? sorusu konukları mest etti. Konserin son bölümünde Karadeniz yöresinden seslendirdiği parçalarla Kazım Koyuncu’yu sevgiyle anan Şevval Sam, “Dido” ile selamladı. Sanatçı, gece sonunda büyük alkış aldı.Dha