Ali Baba Karakaş


İngiltere Sınır Kurumu
(UKBA) göz tanıkları, çeşitli metro istas­yonlarında görülen yetkililerin be­yaz yolcuları görmezden geldiğini ve sistematik olarak beyaz olma­yan kişilerin göçmenlik ko­numunu incelediğini belirtiyor.EHRC’den yapılan açıkla­mada, “Komisyon bugün İçişleri Bakanlığı’na bu bildirilen operas­yonlar hakkında yazarak, kullanılan yetkiliyi inceleyeceğini ve yasadışı bir ayrımcılık olup olmadığını de­ğerlendireceği” kaydedildi.


İçişleri Bakanı Theresa May geç­tiğimiz akşam kendi partisi içinden de göçmenlik karşıtı yeni uygula­masının ölçeğini düşürmesi konu­sunda baskı altında.Independent gazetesi geçtiğimiz hafta polisin etnik azınlıkların geniş olarak yaşadığı bölgelerde “ırkçı ve ayrımcı” nokta aramalar yaptığını ortaya çıkarmıştı. Bunu geçtiğimiz hafta Londra’da üzerlerinde “evine dön ya da tutuk­lan” sloganlarıyla gezen araçlar iz­ledi.


İki uygulama da İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülürken, Liberal Demokratlar uygulamayı kınadı ve bunun bir koalisyon politikası olo­madığını savundu.Ancak Downing Street poster po­litikasının ülke çapında uygulanaca­ğını ve şimdiden etki göstermeye başladığını savundu. Fakat hükümet, bu iddiasında bir delil sunamadı
.