Köln Multi Kulti derneğinde Süresi Açlık Grevi (SAG) direnişini sürdüren Özkan Özdemir’in direnişini Paris’e taşıması öncesi düzenlenen etkinlikte yapılan konuşmalarda Özdemir ve tüm direnişçiler selamlandı, türküler söylendi, halaylar çekildi.

1-5 Nisan tarihlerinde Köln Heumarkt’ta çadırda yapılan açlık grevini süresize çeviren Özkan Özdemir’e 1 haftadır ev sahipliği yapan Multi Kulti Derneği Eş Başkanı Yaşar İldan tarafından katılımcıların selamlandığı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte konuşan AvEG-Kon Eş Başkanı Baki Selçuk, Türkiye hapishanelerinde faşizme karşı tarihin en büyük direnişlerinden birinin yaşandığını belirtti.

Diktaörlüğün Öcalan üzerinde uyguladığı tecritin kaldırılması hedefiyle Leyla Güven’in başlattığı süresiz açlık grevinin dalga dalga dünyanın birçok ülkesine yayıldığını ve hapishanelerde 5 bini aşkın tutsağın bu direnişi büyüttüğünü söyleyen Selçuk, komünist tutsakların da bu direnişin içinde olduklarını vurguladı.

Selçuk, direnişe güç vermek için 1-5 Nisan’da yaptıkları açlık grevini süresiz olarak sürdüren üyeleri Özkan Özdemir’in direnişini AB ülkelerinin önemli merkezlerinden olan Paris’e taşıyarak, Paris’te de direniş merkezi yaratacaklarını belirtti ve yerli ve göçmen işçi ve emekçileri direnişin etrafında kenetlenerek, sokakta mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Direnişin ön mevzilerinde duranlara selam olsun

Özdemir’den sonra HDK Köln, Viyan Kadın Meclisi, SKB ve mücadele yoldaşları tarafından yapılan konuşmalarda Özdemir ve SAG’de bulunan direnişçiler selamlandı, direniş ateşinin dört bir yanı kuşatması gerektiği vurgulandı.

Konuşmaların ardından sanatçıların ezgileri dinlendi, müzik eşiliğinde halaylar çekildi. Özdemir’e Paris’te sürdüreceği direnişinde başarılar dilendi.