Alibaba Karakaş-Londra



Home Office'in göçmen tatbikatı alanında görev yapan memurları, Ridley Road'da bulunan Pak's Hair and Cosmetics Salonu'nu 24 Mayıs Cuma günü ziyaret etti. Aldıkları istihbarata göre yasa dışı çalısan kişileri tesbit amaçlı teftişe koyulan memurlar, güzellik salonunda çalışan birkaç personelin İngiltere'de kalmak için yasal haklarının olup olmadığını sorguladı ve çalışmak için yasal hakkı bulunmayan kişileri tutukladı.

Dolston'da bulunan güzellik salonu, çalışma izni olmayan göçmenlere iş imkanı sağladığı için 50,000 sterlin olası cezayla karşı karşıya.

30 yaşındaki Hindistanlı ve 27 yaşındaki Pakistanlı göçmenin vize koşullarını ihlal ederek çalıştıkları tespit edilirken, 20,31 ve 37 yaşlarındaki Pakistan uyruklu 3 göçmenin vize sürelerinin bittiği Home Office yetkililerince ortaya çıkarıldı.



Geçtiğimiz günlerde, konuyla ilgili yetkili memurlar işci olmayan ve vize süresi bitmesine rağmen İngiltere'de bulunan 28 yaşındaki Pakistanlı bir göçmeni, Ridley Road'da bulunan evinin yakınlarında tutukladı. Şirketlere konuyla ilgili uyarı niteliğinde bir genelge verildi. Bu genelgede, çalışma izni olmayan kişilerin çalıştıkları tespit edilirse, şirketlerin her bir işçi için 10,000 sterlin para cezası ödemek zorunda kalacağı bildiriliyor.



Londra'nın merkezinde ve kuzeyinde görev alan Home Office'in göçmen tatbikatı alanında görev alan memurlarından Vikki Lacey, bu alanda çalışan ekipleri başkentte her gün benzer ziyaretleri yapmaları konusunda uyardı. Memur Lacey, yasa dışı çalışmanın, yasal olarak iş yapan şirketlerin ve çalışma izni olan kişilerin işlerini baltaladığını, dolayısıyla bu durumun toplum üzerinde ciddi bir zararı olduğunu belirtti.

Vicci Lacey, dışarda kuralları ihlal eden kişileri aradıklarına ve tespit ettmeleri durumunda, bu kişilerin ağır para cezasına çarptırılacaklarına dikkat çekti. Lacey, kişilerin çalışmak için uygun yasal şartlara sahip olup olmadıklarının tespiti konusunda şirketleri ekip olarak bilgilendireceklerini de belirtti.