Berlusconi'nin 'siyasi kan davası' diye tanımladığı oylamayı protesto eden taraftarları da Roma'da toplandı.
Eski başbakanın evinin önünde bir araya gelen taraftarları "Bu bir darbe" ve "Kavalye (Berlusconi'nin takma adı) özgürlük kahramanıdır" yazılı pankartlar açtılar.

Berlusconi, partisi Forza İtalia'nın koalisyon hükümetine verdiği desteği dün geri çekti.

Tartışmadan sonra oylama

Neredeyse 20 yıldır İtalyan siyasetine hakim olan eski Başbakan, elinde vergi kaçakçılığı yapmadığını gösteren yeni deliller olduğu iddiasıyla, senatörlerden oylamayı ertelemelerini istemişti.

Ancak oylamanın bu akşam saatlerinde yapılması bekleniyor. 321 senatörün oyu, yani basit çoğunluk azil kararı için yeterli sayılacak.
77 yaşındaki Berlusconi, siyasi rakiplerinin hâkimiyetindeki Senato'yu kendisine karşı taraflı olmakla suçladı.

Berlusconi geçen yılın Ekim ayında şirketi Mediaset'in Amerikan filmlerinin haklarını aldığı anlaşmalarda vergi kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle hüküm giymişti.

Senato'dan azli Berlusconi'nin dokunulmazlığını kaldıracağı için hakkındaki diğer ceza davaları uyarınca tutuklanmasının yolu açılabilir.

Berlusconi vergi kaçakçılığından aldığı bir yıllık hapis cezasını yaşı nedeniyle büyük ihtimalle ev hapsiyle ya da kamu hizmetiyle çekecek.

Berlusconi küçük yaşta bir kızla para karşılığı cinsel ilişkiye girmek, söz konusu kişi hırsızlıktan gözaltına alındığında polise onu serbest bırakmaları yolunda telkinde bulunarak gücünü suistimal etmek suçlamalarından da hüküm giydi.

Berlusconi'nin bu kararlara bir üst mahkemede itirazı henüz sonuçlanmadı.