İsveç televizyon kanalı SVT’nin Bosna’daki gazetelere dayandırdığı habere göre, yakalanan beş kişi Bosna-Hersek Federasyonu’na bağlı Sırp Cumhuriyeti’nin Gradiska ve Laktasi şehirlerinde dün gözaltına alındılar.

Gözaltıların Bosna-Hersek savcılığının talimatı doğrultusunda Sırp Cumhuriyeti polisine bağlı anti-terör ekiplerince gerçekleştirildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre iki şehirde gözaltına alınanların yanı sıra, yedi ayrı yere yapılan baskınlarda çok miktarda silah ele geçirildi. Baskınların, İsveç polisinin de katıldığı uluslararası bir operasyonun parçası olduğu belirtildi.

İsveç Polisi Ulusal Operasyon Birimi basın sözcüsü ise Bosna’dan daha ayrıntılı bilgi beklediklerini, şu anda yorumda bulunmayacaklarını söyledi.

Bosna gazetelerinin haberlerinde ele geçen silahların İsveç’te kendilerine ‘'Müslüman Kardeşler’’ adı veren örgüte gönderilmek üzere hazırlandığı belirtilirken, bunun Mısır kökenli Müslüman Kardeşler Örgütü ile bağı olup olmadığı belirtilmedi. Gözaltına alınan beş kişinin hangi ülke vatandaşı oldukları da açıklanmadı.