Facebook’a göre ilişkisi yok

Ömer Güney’in facebook sayfasında ilginç bilgiler var. Roj TV muhabiriyle 2011 yılından itibaren aşk yaşadığı ve onun sayesinde örgüte girdiği ve bu yüzden cinayet bile işlediği iddia edilen Ömer Güney, facebook sayfasında ise ilişkisinin olmadığını yani bir sevgilisinin olmadığını işaretlemiş. Güney, 28 Mayıs 2012’de kuzeniyle olan yazışmalarında ise biriyle birlikte olduğunu ve onun bir hostes olduğunu belirtmiş.



Şarkışla’da ‘büyük’ içeceğim!

Ömer Güney, memleketi Şarkışla’ya gidip ‘büyük’ içeceğini yazmış. “Sevgimi sanal alem hatta dünya duysun. Sevmek ayıp mı beee:)” diyerek de kuzenine sevgilisini anlatmış: “Kız 1.80 boyunda, hostes. Onda kibir yok akti vefa var. Yani haddini bilen, söz dinleyen, kıymet bilen.,, Bana bir baktı, güldü ben de ona güldüm. Tanıştık. O sevdi, ben sevdim. Şimdi ben dertten değil, zevkten içmek istiyorum. Ya ben onu alırım ya Paris beni:)”

‘Baba tarafım Kürt anne tarafım Türk’


Paris cinayetlerinin bir numaralı zanlısı olarak tutuklanan Ömer Güney Sivas Şarkışlalı. Yakınları ailenin milliyetçi olduğunu söylüyor. Ömer’in ise kendisini çevresindekilere “Baba tarafım Kürt, anne tarafım Türk” diye tanıttığı söyleniyor...


Fransa’da, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlı PKK’lı kadınların cinayeti ile ilgili olarak baş zanlı olarak tutuklanan Ömer Güney ile ilgili detaylar netlik kazanmaya başladı. Güney’in 1 yıl 2 ay önce 50 euro aidat ödeyerek Kürt derneğine üye olduğu, Fidan Doğan’ın isteği üzerine Cansız’ı Kürt Enformasyon Bürosu’na götürdüğü belirtildi. Cinayetlerin bir numaralı şüphelisi olarak tutuklanan Ömer Güney’in tam adının ise ’Ömer Ziya Güney’ olduğu ifade edildi. Sivas’ın Şarkışlailçesine bağlı Polat Paşa Köyü’nde 16 Nisan 1984 tarihinde doğduğu belirtilen Güney, 2003 yılında Almanya’da evlendi. 2011 yılında ise boşandı. Çevresinde ’Sivaslı Ömer’ olarak bilinen Güney’ın 2011 yılından bu yana PKK ile ilişkili olduğu iddia ediliyor.

Cansız’ın ailesi tanımıyor

Sakine Cansiz’in kardeşi Haydar Cansız da tutuklanan Ömer Güney’i kendisinin veya ailesinden hiç kimsenin tanımadığını belirterek, “Ablam ile ben ve diğer aile bireyleri hep görüşürdük. Ama hiçbir zaman Ömer Güney’i, Sakine’nin yanında, toplantı, konferanslarında yanında dahi görmedik ve tanımayız da. Şunu kesinlikle söyleyebilirim, ailemizden kimse bu şahsı tanımaz, bilmez, bizler de aile olarak soruşturmanın sonucunu bekliyoruz” dedi. Sakine Cansız’ın ise öldürülmeseydi 3 gün sonra PKK’nın Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’na gideceği iddia edildi.

Bir evlilik yapmıştı


Fransa Kürt Federasyonu Başkanı Mehmet Ülker de, Güney ile ilgili bilgi verdi. Ömer Güney’in 2 yıldan bu yana Kürtler’in bulunduğu ortama gidip geldiğini ancak gerçekte kim olduğunun tespit edilemediğini, bağlantılarının araştırıldığını, Paris’teki Kürt dernekleri ile 1 yıl 2 ay önce bağlantı kurduğunusöyleyen Ülker, Ömer Güney’in dernek çevresindekilere, “Baba tarafım Kürt, anne tarafım Türk” dediğini ancak Fransız yetkililerin açıkladığı son bilgilerle bunun da doğru olmadığının anlaşıldığını anlattı.

Bürodaki 4 bardak

Diğer yandan, cinayetler ile ilgili detaylarda ise bir ayrıntının dikkat çektiği kaydedildi. Cinayetlerin işlendiği büronun mutfağında 4 bardak bulundu. Güney’in Sakine Cansız’ın işlemlerini yapması için PKK tarafından görevlendirildiğini söylediği ifade edildi. Güney’in, Sakine Cansız’ın işlemlerini yapıyor olmayı onurlu bir iş olarak tanımladığı, 8 Ocak’ta Sakine Cansız’la birlikte para çekmeye gittiği, 1000 Euro çektiği ve ayın 9’unda da Sakine Cansız’ı Kürt Enformasyon Bürosu’na götürdüğünü söylediği kaydedildi.

‘O bir saat önce ne yediğini hatırlayamaz’

4 çocuklu İsmet ve Makbule Güney çiftinin tek erkek çocukları olan Ömer Güney’in küçük yaşlarda ailesi ile birlikte Fransa’ya taşındığı, o tarihten sonra da köye bir daha gelmediği, ancak ailesinin bir kaç yılda bir Türkiye’ye gelip gittiği öğrenildi. Şarkışla’da elektrik kurumunda çalışırken yaklaşık 25 yıl önce Fransa’ya işçi olarak giden baba İsmet Güney, birkaç yıl sonra ailesini de götürdü. Güney’in Ankara’da oturan amcası Zekai Güney de yeğeninin böyle bir olaya karışmayacağını savunurken, işlenen suçun Ömer Güney’in üzerine yıkılmak istendiğini ileri sürdü.

‘Beyninde tümör var’

Yeğeninin 5 yaşından bu yana Fransa’da ailesiyle birlikte yaşadığını belirten Zekai Güney, yeğeninin havalimanında güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ifade etti. Ömer Güney ile en son 2 yıl önce görüştüğünü dile getiren amca Güney, yeğeninin rahatsızlığı nedeniyle bu yıl Türkiye’ye gelmediğini söyledi: “Benim yeğenim rahatsız, beyninde tümör var. Yeğenime bir saat önce ne yediğini sorarsanız hatırlayamaz. Hastane raporları var. Geçmişi incelenirse o tetkikler ortaya çıkar. Bu suçlamaların hiçbirini ben amcası olarak kabul etmiyorum” dedi. Ağabeyine gün boyu telefonla ulaşamadığına dikkat çeken Zekai Güney, Ömer Güney’in ailesinin hedef haline geldiğini savunarak, “Ağabeyim ve yengemin can güvenliğinin Türk yetkililer tarafından sağlanmasını istiyorum.”

‘Adı Ömer değil, Okay’

Şarkışla İlçe merkezine 11, Sivas kent merkezine ise 71 kilometre mesafede bulunan Ömer Güney’ın dünyaya geldiği Polatpaşa Köyü de olayın ardından büyük şaşkınlık yaşandı. Fransa’da tutuklanan Güney’in köydeki tek akrabası olan babasının amcasının oğlu Ömer Güney, “Fransa’ya göç ettiklerinde oğulları çok küçüktü. Ben küçüklüğünü hatırlıyorum. O zaman ona Okay diye hitap ediyorlardı. Ben bile bugün isminin Ömer olduğunu bilmiyordum. Ankara’da olan amcalarıyla görüşüyordum. Fransa’ya yerleştikten sonra çocuğu hiç görmedim. Olayı duyunca şaşkınlık yaşadık. Böyle bir yapıya sahip bir aile değildi” diye konuştu. Köy Muhtarı Ahmet Öztürk, “Biz böyle bir olayı büyük bir şaşkınlık ile karşıladık. Biz bu işi o kişi yapmamıştır, bu işlere bulaşmamıştır diye düşünüyoruz. Son derece iyi bir aileye sahipti” dedi.



Akrabaları şaşkın: ‘Biz milliyetçiyiz’

Ömer Güney’in yengesi Fadime Güney, haberi duyunca sonra şoka girdiklerini söyledi: “Ömer’in eski eşi teyzesinin kızı, Almanya’da oturuyorlar. 9 yıl evli kaldılar ve sonra çocukları olmadığı için boşandılar. Küçük yaşta evlendiler. Eski eşinin ismi Serap. Ömeri’in babası yıllar önce TEDAŞ’ta çalışırken çocuklarının daha iyi imkanlara kavuşması için Fransa’ya gitti.” Güney’in babasının amcasının oğlu Orhan Güney de, “Haberi televizyonlardan ve muhtardan duydum. Ömer, böyle bir olaya karışacak çocuk değildi. Babası da çok titiz birisiydi” dedi. Kendisinin milliyetçi olduğunu vurgulayan Orhan Güney, Ömer’in babası İsmet Güney’in de milliyetçi kökenden geldiğini ve çok titiz birisi olduğunu aktardı.

Karayılan: Güney, PKK’lı değil

PKK’nın Kuzey Irak’taki önde gelen isimlerinden Murat Karayılan da, PKK’nin Avrupa’da bu tarzda üye alma durumu olmadığını Ömer Güney’i kendileri gibi Avrupa’daki yöneticilerinin de tanımadığını, Avrupa’daki Kürt kurum ve derneklerinin topluma açık olduğunu söyledi. Karayılan, Kürt, Türk, Arap ve her milletten kişilerin bu kurumlar ortamına rahat gelip gittiklerini söyledi.Vatan