Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'nun (AvEG-Kon)’un BGK’ya bağlı Brüksel Halk Evi’nde organize ettiği açlık grevi 30 Eylül’de başlamıştı. Bugün s
aat 14.00’de başlayan mitinge bir haftadır açlık grevinde bulunan işkence mağdurlarının yanı sıra kalabalık bir kitle katıldı.


AP önünde düzenlenen mitingde AvEG-Kon adına yapılan açıklamada, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde işkence, katliam ve insan hakları ihlallerinden dolayı defalarca mahkum edildiğine dikkat çekildi ve Türkiye'nin işkenceci polisleri yargılamaktan ziyade ödüllendirdiğine vurgu yapıldı.


Ay'ın terfi ettirilmesini buna örnek gösteren AvEG-Kon açıklamasında, "1990’lı yıllarda, yüzlerce devrimci, SS Ay’ın başında bulunduğu polis timinin işkence tezgahlarından geçti. Bunlardan bilinen bir kaç örneği sıralamak mümkün.

21 Mart 1995 tarihinde Hasan Ocak’ın kaçırılıp katledilmesinden, 26 Şubat 1997’de gazeteci Asiye Güzel Zeybek’in gözaltına alınmasından, 10 Eylül 1998’de Muhabbet Kurt’un gözaltına alınıp tecüvüze maruz kalmasından, 7 Mart 1999 tarihinde Limiter-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Süleyman Yeter’in işkencede katledilmesinden Sedat Selim Ay ve ekibi doğrudan sorumludur” denildi.


Mitinge Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda ve Fransa’dan da işkence mağdurları katılarak destek verirken SKB, AvEG-Kon, YS, Secoure Rouge, İranlı komünistler ve Kürt Kadın Hareketi üyeleri, Belçika Süryaniler Birliği temsilci ve üyeleri de etkinlikte yerlerini aldı. 

Mitingde Sedat Selim Ay’ın işkencelerine maruz kalan mağdurlar da konuşma yaptı.