Haberi “Silhan Özçelik: Tutulan İngiliz öğrenci kızın annesi, IŞİD teröristlerine karşı savaşmak için Suriye’ye kaçmasından sonra endişeden kalp krizi geçirdi” başlığıyla veren Daily Mirror,  18 yaşındaki kızın dün gece kefaletle serbest bırakıldığı bildirdi.

İngiliz gazeteleri 27 Ekim 2014 tarihinde Londra’da St. Pancras tren istasyonundan Eurostar ile Belçika’ya oradan da Türkiye üzerinden Suriye’ye gittiği ileri sürülen Silhan Özçelik’i “IŞİD’e karşı savaşan ilk İngiliz kadın gönüllü” ilan etti. Harringey’deki Kürt Toplum Merkezi de bir poster hazırlayarak o zaman 17 yaşında olan kayıp kızın bulunması için kampanya başlatmıştı.

‘İnsan hakları avukatı olmak isteyen iyi bir kız öğrencinin YPJ saflarına katılmayı amaçlamasının mümkün olabileceğini yazan Daily Mail, kızın ailesinin kızlarının insani yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere Suriye’ye gittiği görüşünde olduğuna dikkat çekti.

Silhan Özçelik’in erkek kardeşi Engin (26), Sunday People gazetesine verdiği söyleşide kız kardeşinin IŞİD’a karşı savaşmaya gittiği iddialarının doğru olmadığını söylerken: “Silhan’ı ve ailemizi tanıyanlar bunun doğru olmadığını biliyor. Kızkardeşim insani yardım için gitti. Biz onla gurur duyuyoruz. Kötü bir şey yapmadı. Anne babamın ikisinin de ciddi sağlık sorunları var ve çok endişeliler. Annem kardeşimin resmini gazetelerde görünce kalp krizi geçirdi ve birkaç gün hastanede yattı” diye konuştu.