Haber Merkezi

Aşağı Avusturya'nın başkenti St. Pölten şehrinde terör örgütü IŞİD'in Viyana'da 14 yaşındaki Mertkan G. isimli Türkiye kökenli bir genci kenti bombalamaya ikna ettiği açıklandı.
'IŞİD yanlısı genç Türk Viyana'yı bombalayacaktı' iddiası

Çarşamba günü St. Plöten savcılığınca yapılan açıklamada İslamcı-sempatizan olarak tanımlanan ve Avusturya’nın başkenti Viyana’da 8 yıldır ailesinin yanında ýaşayan 14 yaşındaki Türkiye kökenli gencin, Ekim ayının başından beri polisce izendiğine yer verildi. Gencin ilk ifadesinde, Suriye'de cihatçılara katılmak istediğini ve başarılı bir bombalama yapması halinde cihada katılma imkanının doğacağını söylediğine iddia edildi.

VİYANA’ NIN EN KALABALIK TREN HATTINDA BOMBA PATLATACAKTI İDDIASI

Bombalama yapacağı şüphesiyle gözaltına alınan gencin “intihar komandosu” eğilimine yakın olduğu ileri sürülerek gence, IŞİD tarafından 25 bin dolar teklif edildiği öne sürüldü. Bombalamanın başkent Viyana’daki Batı tren istasyonunda planlandığını ve kentin en kalabalık hattı olan bu istasyonun günde 40 bin yolcu tarafından kullanıldığı açıklandı.

Türkiye kökenli göçmen bir ailenin çocuğu olan 14 yaşındaki gencin St: Pölten savcılığınca Salı günü tutuklandığı öğrenildi. Polis ifadesinde internet üzerinden bomba tarifini indirdiğini ve bomba ile ilgili herhangi bir malzeme temin etmediğine yer verilen gencin, henüz bir bomba yapmadığı ancak bomba yapımına dair detaylı araştırmalarda bulunduğu ve bazı malzemeleri sipariş konusunda da hazırlık yaptığı kaydedildi.

7 ÇEÇEN GENÇ CEZAEVİNDE

Öte yandan yaşları 18-27 arası 7 cihatçı çeçen gencinin iki grup halinde IŞİD'e katılmak üzere Nickelsdorf sınır kapısından çıkmak üzereyken göz altına alınarak, 2 aydır Viyana'da cezavinde bulundukları belirtildi.