Bu çerçevede BAF ve Adalet Bakanlığı yetkilileri, Kuzey Londra’da Pentonville Hapishanesi’ni ziyaret ederek, Alevi inancında mahkumlarla görüştüler. BAF’tan yapılan yazılı açıklamada, “Pentonville yetkilileri önümüzdeki günlerde tüm Alevi mahkumların katılabileceği bir gün belirleyecek ve BAF yetkilileri ile birlikte haftalık düzenli görüşmeler devam edecek” denildi.

Hapishane ziyaretine, BAF Başkanı İsrafil Erbil, Başkan Yardımcısı Zeynep Demir ve Britanya Kadınlar Birliği Başkanı Özlem Şahin katıldı.

‘KABUL ETTİRMEK KOLAY OLMADI’
Uygulama hakkında bilgi veren BAF Başkanı İsrafil Erbil, “Tutuklu bulunan canlarımız giriş kayıtlarında Alevi olduklarını yazmadıkları için Adalet Bakanlığı’na bu talebimizi kabul ettirmek kolay olmadı. Uzun uğraşlardan sonra ilk hapishane ziyaretimizde ne yazık ki çok sayıda özellikle genç canımızın içeride olduğunu gördük. İçeride olma nedenleri ne olursa olsun onların kendi kültür ve inançlarından kopmaması için çalışmalarımız en az ayda iki defa hapishane ziyareti olarak devam edecek. Dedelerimiz, zakirlerimiz ve ehil canların sazı, sohbeti ve muhabbeti içeride bulunan canlarla buluşacak” dedi.

Alevi mahkumlara inanç hizmeti

‘GELECEĞİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ’
BAF Başkan Yardımcısı Zeynep Demir de, “Ziyaretimiz esnasında hapishane koridorlarında kendi çocuklarımızla karşılaşmak bizleri üzdü elbette ama onların bizlere sahip çıkması bizi görür görmez yanımıza gelmeleri ve Aleviliğe dair hizmet talepleri hepimizi umutlandırdı. Geçmişte ne yaşadıklarından ziyade geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Bazı şeyleri iyi ve güzelden yana değiştirmek istiyorsak bir yerden başlamak gerekiyor” diye konuştu.

KADINLAR İÇİN DE ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLAYACAK
Britanya Kadınlar Birliği Başkanı Özlem Şahin ise “Farklı inançlardan temsilcilerin hapishane içindeki hizmetlerine şahit olduk. Bir imam yaklaşık on kişiyle oturmuş sohbet ediyordu. Başka bir genç kilise bölümünde bir papazla konuşuyordu. Bizim insanlarımızın da haftada ya da iki hafta da bir dedelerimiz, zakirlerimiz ya da kurum temsilcilerimizle buluşması ve öğretimize dair sohbetleri çok önemli. Kadın canlarımız içinde en kısa zamanda çalışmalarımız başlayacak” dedi.