AB Gençlik Formu tarafından himaye edilen 'European Youth Event' Gençlik Zirvesinde Türkiye'yi ikiz kardeşler Yağmur ve Damla Koçak (19) temsil etti. Kayseri Erciyes Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı öğrencisi Yağmur Koçak ve ikizi Ankara Turgut Özal Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi Damla Koçak, AP çatısı altında çalışmalarını şöyle anlattı:

"Türkiye'yi AP'de diğer gençlerle beraber temsil etmekten büyük mutluluk duydum. Maalesef Türkiye'den katılım çok az. Türk öğrencilerin bu önemli zirvede daha kalabalık olmasını arzu ediyorduk. Avrupa, bu zirvede dünya gençlerinin dünyanın sorunlarını nasıl gördüğünü ve düşündüğünü öğrenmek istiyor. Avrupa'nın geleceğine yönelik ortak proje çalışmaları, dünyada artan sorunlara çözümlerin nasıl bulunacağı gruplar halinde tartışıldı. Biz de Türkiye'de yaşanan Suriyeli sığınmacıların sorunlarını anlatmaya çalıştık. Çalışmaların verimli geçtiğine inanıyoruz. Burada dikkat ettiğimiz tek nokta, çok farklı görüşler olsa da herkes herkese saygılı ve fikirlerini öğrenmek için merak içindeler. Gençlerin görüş ve düşüncelerine önem verildiğini hissettik. Zirvede yapılan önemli çalışmalar arasında, Avrupa'nın geleceği, yaşanan savaşların barışa çevrilmesi, işsizlik, dünya ekonomisi, demokrasi, insan hakları, siyasi çalışmalar yer alıyor."

AP avlusunda kurulan stantlarda gençlerin farklı çalışmaları tanıtılırken müzik, konser, dans ve farklı eğlence programları gençlere yine kolay unutulmayacak bir zirve yaşattı.