Hollanda’da 19 yaşındaki Tarık Zahzah, devlet televizyon kanalı NOS’un Hilversum şehrindeki stüdyosuna silahıyla girerek canlı yayına çıkmak istedi. Polisin müdahale ettiği olayda gözaltına alınan Zahzah’ın silahının sahte olduğu ortaya çıktı.

Polis, bir güvenlik görevlisini rehin alarak televizyon binasına giren şahsın, yerel saatle 20.00’de yayınlanan haber bülteninde bir süre konuşmak istediğini açıkladı. Tamamen boşaltılan binadaki bir stüdyoya yönlendirilen şahıs, polisler tarafında yakalanırken, televizyon kanalının yayınlarına bir süre ara verildi.

NOS televizyonu ise saldırganın yanında bir mektup bulunduğunu ve mektupta yalnız olmadığının yazıldığını duyurdu. Televizyon kanalının internet sitesinde de yayınlanan mektupta, ülkenin farklı yerlerine patlayıcılar yerleştirildiği ve ayrıca bilgisayar korsanlarının siber saldırı yapacağına ilişkin ifadeler yer aldı.

Savcı Johan Bac, düzenlediği basın toplantısında Tarık Zahzah’ın Pijnacker şehrinde ikamet ettiğini ve TU Delft Üniversitesi’nde kimya bölümü birinci sınıf öğrencisi olduğunu açıkladı.

Olay, NOS televizyonunda paniğe yol açmış, kanal çalışanları binayı boşaltmıştı. Polis ekipleri televizyon binasında güvenlik önlemi almış ve bina üzerinde helikopterlerle kontrolü sağlamaya çalışmıştı. Sakin tavırları ile dikkat çeken Tarık Zahzah, çok önemli konuları anlatacağını ve istihbarat teşkilatları tarafından görevlendirildiğini iddia etmişti. Polisin stüdyoya yaptığı baskında şahıs etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Polis, Zahzah’ın elindeki susturucu takılmış silahın da sahte olduğunu duyurdu.