Açıklamada "Türkiye ve Kürdistan’dan demokrat, yurtsever, sosyalist, farklı inanç ve kültürel gruplardan gelen bizler, Tek Adam Rejimine karşı ortak mücadeleyi daha da çoğalarak yükseltmeye devam edeceğiz." denildi.

İşte o açıklama:

Saray, AKP-MHP ittifikı, OHAL koşulları altında devletin tüm imkanlarını Evet kampanyasına akıtmasına, HDP’nin iki eş genel başkanı, milletvekilleri ve 6000’e yakın siyasi kadrosunu esir almasına,  medya tekelini elinde bulundurmasına,  Hayır kampanyasının türlü çeşit baskı ve gözaltılarla yürütülmesine izin vermemesine rağmen sandıkta yenilmiştir.

Başta kendileri olmak üzere herkes bilmektedir ki sandıktan çıkan sonuç HAYIR’dır ve YSK eliyle bir son dakika darbesiyle çalınmış, ancak küçük bir farkla evete zar zor döndürülebilmiştir. OHAL koşulları ve baskılar altında yapılan referandumun bu son darbe ile hiç bir meşruiyeti kalmamıştır!

Referandum günü başta Kürdistan’da olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinde hak ihlaleri, kaçak oy kullanımları, müşahitlerden kaçırılan sandıklar ve oylar basına yansımış ve akşam YSK darbesi ile hukuksuzluk ve hile son noktaya taşınmıştır. İktidar tüm dünyann gözü önünde sandıktan çıkan sonuca müdahale etmiş ve bir darbe gerçekleştirmiştir.

Bu organize hile ile kazanılmış referandum sonuçlarını tanımıyoruz! Tek adam rejimini, faşizmin kurumsallaştırılmasını kabul etmiyoruz. Ülkenin yarısının faşizme HAYIR dediği için terörist ilan edilmesinin ardından atılan demokrasi nutuklarına kanmamız mümkün değildir. Bu referandum halkın iradesine karşı yapılmış bir Saray darbesi ile sonuçlanmıştır ve hiç bir şekilde geçerliliği olmayacaktır. Gerçek, Türkiye halklarının Tek Adama, diktatörlüğe, ülkenin OHAL ve kararnamelerle yönetilmesine, başta Kürt halkı olmak üzere savaşa, milliyetçi, tekçi dayatmalara HAYIR demiş olduğudur.

Faşizme ve halkların iradesine karşı yapılan darbeye direnmek en meşru hakkımızdır. Türkiye ve Kürdistan’da olduğu kadar, bulunduğumuz her yerde, Belçika ve diğer Avrupa ülkelerinde bu darbeyi teşhir etmeye, Tek Adam rejimini reddetmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz.

Saray’ın referandum öncesi Avrupa ülkeleri ile bilinçli kriz yaratarak, bu ülkelerde yaşayan Türkiye ve Kürdistanlı HAYIR diyecek göçmenler üzerinde  psikolojik ve fiziksel baskı ve şiddet uygulamak için örgütlediği Türkçü-İslamcı-Osmanlıcı çetelere boyun eğmeyeceğimizi ve mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha belirtiriz.

Belçika Hayır Platformu altında toplanan Türkiye ve Kürdistan’dan demokrat, yurtsever, sosyalist, farklı inanç ve kültürel gruplardan gelen bizler, Tek Adam Rejimine karşı ortak mücadeleyi daha da çoğalarak yükseltmeye devam edeceğiz.

Belçika Hayır Platformu