Fransa’nın Mulhouse şehrinde bir sosyal konutta çıkan yangında üçü Türk vatandaşı, beş kişi hayatını kaybetti, sekiz kişi yaralandı.

Hayatını kaybedenlerden dördünün çocuk birinin yetişkin olduğunu bildirildi.

Yaralanan 8 kişiden bir kadın, 31 yaşındaki bir erkek ve 8 yaşındaki bir çocuk olmak üzere 3 kişinin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Çok sayıda göçmenin yaşadığı Mulhouse kentinin Bourtzwiller bölgesinde yer alan bir sosyal konutta çıkan yangının merdiven boşluğundan başladığı duyuruldu.

 20 KİŞİ KURTARILDI

Yaklaşık 50 itfaiye erinin müdahale ettiği yangından 20 kişi kurtarılırken, yaralanan 8 kişinin durumunun ise ciddi olduğu bildirildi.

"KORKUNÇ BİR ŞEY"

AFP'ye konuşan Belediye Başkanı Jean Rottner, "Korkunç bir şey, bütün kent bu trajedi nedeniyle şoke oldu" ifadesini kullandı.

 Mulhouse kenti Fransa'nın İsviçre ve Almanya sınırlarının kesişim noktasında yer alıyor.

YANGININ ATEŞİ BAYBURT VE KAHRAMANMARAŞ'A DÜŞTÜ

Fransa’daki yangında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarından birinin Kahramanmaraşlı ikisinin ise Bayburtlu olduğu öğrenildi.

Fransa'daki yangında hayatını kaybeden 5 kişiden 3’ünün Türk vatandaşı olduğu öğrenildi. Mulhouse şehrinde bir sosyal konutta çıkan yangında 3’ü Türkiye kökenli çocuğun hayatını kaybettiği öğrenildi. Olayın duyulması üzerine Türkiye’nin Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar olay yerine geldi. Başkonsolos Çınar, hayatı kaybeden üç çocuğun acılı aileleriyle görüşüp yangınla ilgili resmi mercilerden bilgi aldığı kaydedildi.

Sosyal konutta çıkan yangının elektrik kontağı dolayısıyla çıktığı belirtildi. Yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybeden Türk vatandaşlarından biri Kahramanmaraşlı, ikisi de Bayburtlu olduğu belirtildi.

Çok sayıda göçmenin yaşadığı Mulhouse kentinin Bourtzwiller bölgesinde yer alan bir sosyal konutta çıkan yangının merdiven boşluğundan başladığı duyuruldu. Kent merkezi ve çevrede görevli itfaiyelerin müdahale ettiği yangından 20 kişi kurtarılırken, yaralanan 8 kişinin durumunun ise ciddiyetini koruduğu bildirildi.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİYLE 1 KİŞİ GÖZALTINDA

Mulhouse kentininde beş katlı bir sosyal konutta çıkan ve üçü Türkiye kökenli olmak üzere beş kişinin hayatını kaybetmesine ve ikisi ağır olmak üzere sekiz kişinin yaralanmasına sebep olan yangında “kundak” ihtimalinden şüpheleniliyor.

Mulhouse emniyet güçlerinden henüz resmî bir açıklama gelmemesine rağmen, bölgenin yerel gazetesi l’Alsace tarafından Mulhouse polisinin 28 yaşında olduğu söylenen bir şüpheliyi göz altına aldığı duyuruldu.