Fransa'nın başkenti Paris'in banliyölerinden Montreuil’deki bir akaryakıt istasyonunun yetkilisi Muhammed Zayd, “Yakıt stokum dün bitti, dünden beri yakıt teslimatının yapılmasını bekliyorum” dedi.

Romainville’de bir başka akaryakıt istasyonunda ise araçlarına yakıt almak için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Le Parisien gazetesinin haberine göre, Fransa genelinde 241 istasyonda yakıt stokunun tükendiği, 372’sinde ise yakıt stokunun bitmek üzere olduğu belirtildi. Akaryakıt sorununun Paris ve çevresinde daha yoğun yaşandığı ifade edildi.

Çoğunluk greve katılıyor

Akaryakıt taşıyan kamyon sürücüleri, çalışma şartlarına karşı çıkan bazı işçi sendikalarının çağrısıyla 26 Mayıs’ta greve gitmişti. Genel İş Konfederasyonuna (CGT) göre, kamyon sürücülerinin yüzde 70’i greve katıldı. Bu arada bazı kamyon sürücülerinin Paris’e 72 kilometre mesafedeki Grandpuits ile La Rochelle kentlerindeki rafinerileri bloke ettiği bildirilmişti. 

CGT, günde azami 10 saat çalışması gereken kamyon sürücülerinin haftada 56 saat çalıştığını belirtirken, sendikalar saat ücretinin 14 euro olmasını ve yıl sonunda bir maaş ikramiye ödenmesini talep ediyor. Konfederasyonun 10 Mayıs’tan bu yana taleplerine cevap beklediği belirtildi. Akaryakıt taşıyan kamyon sürücüleri geçen yıl da greve gitmişti ve benzin istasyonlarında günlerce akaryakıt kuyrukları oluşmuştu.