Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" etkinliğinde konuştu.

Avrupa'daki Erdoğan mitinglerinin geleneği bozulmadı. Strasbourg mitinginde, her zaman olduğu gibi bol şiir, slogan, müzik ve ABD'deki siyasi partilerin seçim kampanyalarını aratmayacak manzaralar vardı. Hatta Strasbourg'daki dev ve modern Zenith konser ve gösteri salonunu dolduran yaklaşık 15 bin kişi için dini motifli küçük bir rap konseri dahi öngörülmüştü.

Miting için Fransa dışında, Almanya, İsviçre ve Avusturya'dan binlerce Türkiye kökenli özel araç ve otobüslerle Strasbourg'a geldi. Salondakilerin elinde Türk bayrağı ve Erdoğan posterleri dışında hiçbir siyasi parti veya kuruluşun bayrak veya simgesi yoktu. Türk medyasına ek olarak Fransa, Almanya, İspanya, Belçika, Azerbaycan ve Çin medyasının Strasbourg merkezli muhabirleri de salondaydı. Erdoğan'ın heyetinde, eşi Emine Erdoğan ve Türk hükümetinin AB ve Kültür bakanları da vardı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler sonuna kadar yerli, sonuna kadar milli kardeşlerimizsiniz. Ülkemizde yaşadığı halde yaşadığı  halde toprakla irtibatı kalmayanlar var. Bunların kimi siyasetçi, kimi medya mensubu, kimi iş adamı kimi şu kimi bu sıfatı taşıyor olabilir önemli olan kime hizmet ettikleridir. Birliğimize kast edenleri asla affetmeyeceğiz. Biz terörle mücadele ediyoruz, bölgede yaşayan kardeşlerimiz ile değil. Sorunumuz terörledir, teröristledir. Terör örgütü de, sırtını ona yaslayan parti de kesinlikle Kürt kardeşlerimin temsilcisi değildir. Bizim için asıl tehlike terör örgütünün eylemleri değildir. Asıl tehlike kardeşlik hukukumuzun zarar görmesidir" dedi
.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"BU ÜLKEYİ 3-5 ÇAPULCUYA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Biz bu ülkeyi çapulculardan teslim almadık. Onun için de 3-5 çapulcuya asla teslim etmeyeceğiz. Devlet içinde devlet yok. Paralel devletmiş bilmem ne devletmiş, asla. Bu terör örgütüyle beraber PKK ile beraber bunlar beraber iş tuttular. Sonuna kadar izleyeceğiz. Onalr da sürekli Türkiye'den kaçıyorlar. Ne diyorlar bakıyorsunuz. Bilmem şuranın imamı. İmam dediğin ihramda olur. Siz ne iş yapıyorsunuz? Bunların derdi başka onun için savruldular. İnlerine girecektim demiştim. Hepsinin inlerine giriyorum. Terör örgütünün de bunların da. Ne kararı aldık. İllegal faaliyet gösteren bütün bu girişimlerin karşısındayız. Bunlar bizim birliğimizi bozmaya gayret ediyorlar. Bunlara asla bu fırsatı vermeyiz.

Türkiye, terör meselesini eninde sonunda çözecek, bundan kimsenin endişesi olmasın. Bizim sorunumuz terörledir, teröristledir. Terör örgütü de, sırtını ona yaslayan siyasi parti de Kürt kardeşlerimin temsilcisi değildir.

Terör örgütünün ve onu maşa olarak kullananların hedefi bizim birliğimizi bozmak. Devletimize, milletimize sıkılan kurşunlar birliğimizi, beraberliğimizi hedef alıyor. Biz bu oyunu bozacağız. Bizim için asıl tehlike örgütün eylemleri değil, kardeşlik hukukumuzun zarar görmesidir.

Milletimizin birliğini sağlayana kadar terörle mücadele devam edecek. Vatanımızın üstünde kimse, bir operasyona giremez, girdiği zaman Türkiye Cumhuriyeti devletini karşısında bulur.

Bu paralel devlet PKK terör örgütüyle beraber iş tuttu. Bunu takip ettik, sonuna kadar izleyeceğiz, takip edeceğiz. Onlar da sürekli Türkiye'den kaçıyorlar. Ulusal birliğimizi tehdit eden, legal görünüm altındaki bütün illegal girişimlerin karşısındayız. 

Bizim kimsenin zenginliğinde gözümüz yok, kimsenin de bizim toprağımızda hesap yapmasına tahammülümüz yok. Osmanlı coğrafyasının bütün topraklarında biz çekildiğimizn beri oralarda gözyaşı ve hüzün var. Gelin bu insanlık düşmanı örgüte karşı hep beraber mücadele edelim.

Cumhurbaşkanı olarak sizden yaşadığınız ülkelerde ikinci vatandaşlık başvurunuzu yapmanızı istiyorum.