Çok sayıda göçmenin yaşadığı Norrebro semtinin Blagaardsplads meydanında, arkadaşı gözaltına alınan tekerlekli sandalyedeki engelli şahıs, polise küfür edince dayak yedi. Görüntülerin sosyal medyaya düşmesi ve medyada yayınlanması üzerine halk ayaklanarak söz konusu polisin tutuklanmasını ve polislikten atılmasını istedi. Görüntülerde, iki polis gözaltına aldıkları şahsı polis aracına bindiriyor. Engelli şahıs arkadaşının suç işlemediğini söyleyip, nereye götürüldüğünü sormak isteyince polis çenesini kapatmasını istiyor. Engelli şahıs da polise küfürlü cevap verince, kızan polis yüksek sesle hakaret ederek engelli şahsın yanına geliyor ve kolundan yakalayarak yere yıkıyor.

Çevredeki kişilerin şaşkın bakışları ve “o engelli yapma” demelerine rağmen güç kullanmaya devam eden polis memuru sonunda, tekerlekli sandalyeyi yerden kaldıran arkadaşı ile birlikte aracına binerek olay yerinden uzaklaşıyor.  Bölgedeki insanlar engelli şahsın yanına gelerek yerden kaldırıyor. Görüntüleri yaşadığı evin penceresinden çeken şahıs da yarın sizi Ekstrabladet gazetesine vereceğim, her şeyi kaydettim” diye bağırıyor.

 Görgü tanığı üç kadın, mahkemede polisler aleyhinde şahitlik yapmak istediklerini belirterek, polisin engelli ve savunmasız şahsa gereksiz yere şiddet uyguladığını belirterek, polislikten atılması ve ceza alması gerektiğini savundular. Engelliler derneği de polisi kınayarak, gerekli cezanın verilmesini istedi. Emniyet teşkilatından yapılan açıklamada ise, olay doğrulanarak “polis memurunun davranışından rahatsız olanlar şikayette bulunabilirler” denildi.