Yıldız Akdoğan’ın başarısını eşi Jonas Holm sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasından duyurdu. Jonas Holm, Yıldız Akdoğan’a şahsi oy verenlere teşekkür ederek, eşinin çok zorlu bir seçim kampanyası geçirdiğini yazdı.

Parti yöneticileri ile neticeleri değerlendirme toplantılarından medya önüne çıkmaya vakit bulamayan Akdoğan, üçüncü kez milletvekilliği koltuğunda oturacağı için çok mutlu olduğunu belirterek, kendisine oy veren herkese teşekkür etti. Akdoğan, başkent Kopenhag’da Meclis’e girmeyi başaran dört Sosyal Demokrat Partisi adayı arasında üçüncü oldu.

AŞIRI SAĞA DİKKAT ÇEKTİ

Aday olan diğer 10 kişi ise Meclis’e giremedi. Sosyalist Halk Partili Özlem Sara Çekiç, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından “Ben seçimi kazanamadım ama önemli olan o değil Furkan Yasmin Yusuf adında çok güzel üç çocuğum. Onların anneanneleri ve dedeleri Türkiye’de dünyaya geldiler ama benim çocuklarım Danimarka’da dünyaya geldiler. Zaman, zaman çirkin ördek yavrusu politikacıları gördüler. Seçimden sonra birçok halk grubu arasında kurulan köprüler yanmaya başladı” ifadelerini kullandı. Aşırı Sağ Danimarka Halk Partisinin aldığı oylara dikkat çeken Çekiç, ayrıca “Şimdi mücadele zamanı gelin el ele verelim” dedi.

PARLAMENTOYA GİREMEDİLER


Liberal Parti Milletvekili Fatma Yeliz Öktem de yeniden seçilme başarısını gösteremedi. Aday olduğu Horsens bölgesinde yeterince Liberal Partili olmadığı savunan Fatma Öktem, vatandaşların da duyarlılık gösterip sandık başına giderek kendisine oy vermemesini ileri sürerek bu nedenle kazanamadığını savundu. Öktem, bir daha ki seçime daha güçlü hazırlanacağını söyledi. Diğer adaylardan, Özkan Koçak, Özkan Ekiz, Serdal Benli, Bilal İnekçi, Halime Oğuz, Emrah Tuncer, Ömer Çiftçi, Lars Aslan Rasmussen de kazanamadıklarını bildirdi.