Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Danimarka'da bulunan 31 bin seçmenden sadece 1060'ı oy kullanırken, genel seçimlerde 9 bin 561 kişinin oy kullanması dikkat çekti.

Büyükelçi Mehmet Dönmez, katılımdan memnun olduğunu belirterek demokratik hakkını kullanıp oy kullananlara  teşekkür etti. Büyükelçi Dönmez, kullanılan oyların YSK ve 2 siyasi parti temsilcisinin gözleminde özel THY uçağı ile Türkiye'ye gönderileceğini söyledi. Seçmenler, oy verme işleminin 24 güne yayılması, randevu almadan ve önceden bir işlem yaptırmadan sadece kimlikle gelip oy kullanmanın büyük kolaylık olduğunu söylediler.
 

TÜRK FEDERASYON SEÇMENLERİNİ KENDİ ARAÇLARIYLA TAŞIDI

Sandık gözlemcilerinden Gülay Bektaş, "Seçimler çok yoğun olmasına ve yerimiz dar olmasına rağmen çok iyi geçti. Darlık ve yoğunluk nedeniyle biraz stres yaşadık, ama sonuç iyi oldu. Ülkemiz ve halkımız için hayırlı olsun" dedi. 

Yine sandık gözlemcisi olan Türk Federasyonu yöneticisi Harun Ökten ise  "23 gündür yoğun katılım ile çok güzel bir oy verme süreci geçirdik. İlk gün yaptığımız açıklamalarda '10 bini buluruz' demiştik ve yaklaştık. Bizim teşkilatlarımız için biraz masraflı oldu. Diğer adalardan ve uzak bölgelerden 8 otobüs, 9 minibüs, ayrıca 25 aracı kendimiz finanse ettik ve seçmenleri Kopenhag'a taşıyarak oy kullanabilmelerine katkıda bulunduk. Umarım bir daha ki seçimlerde o bölgelerde de oy kullanılır. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

HDP: OYLAR KARDEŞLİK BARIŞ İÇİN 

Büyükelçilik önünde bir masa kurarak, seçmenlerine kahve, su Belçika çikolatası gibi yiyecek ve içecekler dağıtan HDP'liler adına konuşan Bayram Pekerman, "İstenilen kitleye ulaşılmasa bile buraya oy vermeye gelenlere teşekkür etmek ve yanınızdayız mesajı vermek için burada olduk. İlgi çoktu, yöremizin insanları ellerinden gelenleri yaptılar. 400-500 km uzaklardan geldiler, oylarını kullandılar. Her bir oy kıymetlidir gelenlere kahve, su ve çikolata ikram ederek teşekkür ettik" diye konuştu. HDP'liler oyların halkların kardeşliği, barış için, kardeşlik için atıldığını söylediler.