11 Türkiye kökenli adayın yarıştığı genel seçimlerde öğleden sonra oylarını kullanan Mahir Okutan, "Oy kullandığım ve 11 adayımız olduğu için çok mutluyum. Ben de Türkiye kökenli adayları destekliyorum oyumu Ömer Çiftçi'ye verdim. Katı yabancılar politikasına karşı olduğum için bize en uygun olan partiyi seçtim. Çocuklarımla oy kullandım. Eşim işten henüz çıkıp gelemedi. Biz her yıl çocuklarımızı da yanımıza alıyoruz ki onlar da oy vermenin önemini anlasınlar. Vatandaşlık görevimizi yaptığımız için çok memnunuz" dedi.

 

İKİ BAYRAM OLDU


Türkiye kökenli adaylardan Özkan Koçak "Bugün iki bayram kutluyoruz birincisi Ramazan'ın başlamış olması ikincisi ise seçimler. Seçimlerden güzel bir netice bekliyorum. Çok iyi çalıştım ama hayırlısı olsun. Zaten Başkent Büyük Şehir Belediye Meclisinde görevliyim. Parlamentoya girersem belediyeyi bırakmam gerekiyor, milletvekili olamazsam belediyedeki görevim devam edecek. Burada ilginç olan kendime oy veremiyorum. Ben de partime verdim" dedi.

 

Özkan Koçak, üç haftalık seçim kampanyası döneminden sonra neticesini beklemenin heyecan verici olduğunu belirterek “burada oy kullanmak ve devleti kimlerin yöneteceği konusunda söz sahibi olmak bence bir ayrıcalık. Halk çalışmalarımızdan memnun kaldı mı kalmadı mı göreceğiz" dedi.

 

TÜRİYE KÖKENLİLERİN KATILIM ORANININ YÜZDE 40 OLMASI BEKLENİYOR

 

Seçimlere katlım oranı Danimarkalılar için yüzde 80 civarında olması beklenirken, önceki seçimlerde yüzde30 civarında olan göçmenlerin oy verme oranının ise yüzde 40'ın üzerine çıkması bekleniyor. Türkıze kökenlilerin oy verme oranının da yüzde 40 civarında kalması bekleniyor. Seçim uzmanları göçmenler arasında oy verme oranının yüzde 60'şı zor bulacağını söylüyorlar. Türkiye kökenli adayların durumu ise Cuma günü sayılacak tercihli oylardan sonra belli olacak.