Süheyla Kaplan- Münih

 

Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen toplantıda yurtdışı birlik temsilcileri cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl yol haritası izlenmesi konusunuda tavsiye kararları aldılar.

 

 Ağustos ayında Türkiye’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışında yaşayan vatandaşların nasıl oy kullanmaları, onların bilgilendirilmesi ve oy kullanma işlemleri sonrasında güvenliğin sağlanması konusunda özel bir ekibin oluşturulmasını kararlaştırdı.

 

CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Koordinatör Özbolat, yurtdışında yaşayan vatandaşların seçimlerde oy kullanabilmeleri için yaşadıkları bölgenin konsolosluklarından ve büyükelçilelikleriniden ayrılntılı bilgi alınması gerektiğini ifade ederek, oyların Türkiye’ye götürülmesi esnasında güvenliğin sağlanmasından dolayı büyük endişe duyduklarını söyledi.

 

Özbolat, ‘’Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde güvenliğin sağlanması açısından özel ekip oluşturuldu. Bu ekip aynı zamanda seçimler öncesi vatandaşların nasıl oy kullanmaları konusunda onlara bilgi verecek. Avrupa’da bu konuda bilgilendirilme toplantıları yapılacak’ dedi.

 

‘OYLARIN BURADA DA ÇALINMASINDAN ENDİŞELİYİZ’

 

Avrupa’da oyların çalınması konusunda vatandaşlar arasında büyük bir tedirginlik olduğunu ifade eden Özbolat, ‘’Demokrasi kültürünün geliştiği ülkelerde oyların çalınması ve seçimlerde hile yapılması akıl işi değil. Vatandaşlarımız arasında Türkiye’de çalınan oylardan dolayı burada da büyük bir endişe var. Yurtdışında verilen, kullanılan oylar tescil edilmiş YSK’da (Yüksek Seçim Kurulunda) yapılacak. Bu durum kediyi ciğere emanet etmek gibi bir şey. Üstelik de kediler zan altında. Zaten AKP iktidarı kedilerle sorun yaşıyor, suçu kedilere atıyor. Bu kez de AKP oyları kediler yediler diyebilirler’ şeklinde konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU’NUN AVRUPA’YA GETİRİLMESİ KARARLAŞTIRILDI

 

Öte yandan yurtdışı örgüt temsilcileri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Avrupa’nın birçok kentine getirilmesi ve halka hitap etmesi konusunda görüş birliğine vardı.