Almanya-Haber Merkezi

CHP Avrupa örgütü, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bugün TBMM"de yapilan yumruklu saldırıyı kınadı. Yurtdışı Temsilcilikleri  adına Almanya Başkanı Turabi Yıldız yazılı açıklamada bulundu:

Yıldız, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na üstelik de TBMM çatısı altında gerçekleşen saldırının öyle basit bir saldırı olmadığı inancındayız. Cumhuriyeti kuran, Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerini atan bir partinin, sürekli barış ve kardeşlik mesajları veren genel başkanına yapılmış bu saldırının "maksatlı" olduğuna inanıyoruz.

Kimden, hangi gruptan ya da hangi siyasi görüşten gelirse gelsin, her türlü saldırıya karşı direnecek güce sahibiz. Partimizin ilkeleri doğrultusunda, dürüst siyasetten milim geri adım atmadan çalışmaya, Genel Başkanı'mızın arkasında durmaya devam edeceğiz. Bu çirkin saldırının zamanlaması ve yeri çok manidardır.

Mecliste, güvenlik zaafiyetinin olduğu bir yeri saldırganın biliyor olması, herkesin gözü önünde, yakın korumalarının yanında böyle bir saldırıya cesaret edebilmesi de manidardır. Tüm bu olaylar ve ilk ifadesinden sonra "Ben Alperen Ocakları'na giderdim" demesi, CHP ile diğer bazı grupları da karşı karşıya getirme politikasıdır. O yumruk tüm CHP'ye atılmıştır. O yumruk Cumhuriyet'e atılmıştır.

Adaletin bir an önce hesabını sormasını ve bir psikopata o yumruğu attıranı bulmasını bekliyoruz.

CHP camiası bir değil, bin yumrukla yıkılmayacak güçtedir. Hırsızlıkları, yolsuzlukları ve her türlü kirli siyaseti haykırmaya devam edeceğiz. Tüm Avrupalı örgüt  olarak dün de Genel Başkanımızın arkasında olduk, yarın da arkasında olacağız. Hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.