Danimarka'nın Roskilde şehrinde 7 dönemdir, 27 yıldır belediye meclisi üyeliği yapan Sosal Demokrat Partili 61 yaşındaki Cemal Oklu, Kraliçe II.Margrethe tarafından Şovalye nişanı ile ödüllendirildi.

Oklu, "Kraliçe'den Şovalye madalyası alan ilk Türkiye asıllı olmanın gururunu yaşıyorum" dedi. Kraliçe Margrethe, ülkeye uzun yıllar yararlı hizmetler sunan 50 kişiyi Christiansborg Sarayı'nda kabul etti. Madalya törenine kraliyet geleneğine göre basın mensupları alınmadı. 50 Danimarkalı arasında tek Türkiye kökenli olan Cemal Oklu, Danimarka'da belediye meclisine seçilen ilk Türkiye kökenli olma özelliğine, Kraliçeden şovalye nişanı almayı başaran ilk Türk olma özelliğini de eklemiş oldu.

Cemal Oklu,
madalyasını aldıktan sonra "Kraliçe beni 27 yıl gibi uzun bir süre, hiç aralıksız Belediye Meclisi Üyesi olarak  ülkeye verdiğim hizmetlerden dolayı ödüllendirdi. Üzerinde Kraliçe'nin taçı ve haç işareti bulunan Şovalye nişanı Kraliçe'nin ülkenin en değerli insanlarından seçilmiş kişilere her yıl verdiği en yüksek madalyadır. Roskilde şehrinin Kraliyet ailesi için anlamı büyüktür. Çünkü Roskilde şehri Danimarka'nın ilk başkentidir. Tüm kraliyet ailesi mensuplarının mezarları Roskilde Katedralindedir. Ben de 27 yıllık süre içersinde, çeşitli komisyonlarda görev yaptım. 27 yıl tıpkı bir üniversite gibi. Ben bu süre içersinde çok şey öğrendim. Her seçimde tercihli oylarımı arttırarak seçildim. Şehrimizde, göçmen çocukların yuvalara gitmesi, eğitime yönlendirilmeleri gibi bir çok hizmete katkım vardır. Bizim şehrimizde benimle başlayan süreç içersinde, göçmenlerin uyum sorunu ortadan kalmıştır. İsteyince başarılamayacak görev yoktur. Tüm gençlere eğitime önem vermeleri, içinde yaşadıkları topluma iyi ayak uydurmaları, azimle çalışmaları, yaşadıkları ülkenin değerlerine saygılı olmalarını tavsiye ediyorum" dedi. 

Cemal Oklu, Kraliçe tarafından Şovalye nişanı ile onurlandırılınca Danimarka medyası da sayfalarına taşıyarak, Oklu'ya övgüler yağdırdı. Haymanalı Cemal Oklu, Danimarka'ya geldikten  sonra yüksek eğitimini tamamladı, 1987 yılından bugüne iş bulma kurumunda bölüm başkanı olarak görev yaptı. Çalışma Bakanına danışmanlık görevinde de bulunan Oklu, halen daha Roskilde belediyesinde çeşitli komisyon üyelikleri yanı sıra Milli Park Yönetim kurulu başkanlığı yapıyor.