Merkel, karşılıklı güven bir defa sarsılırsa, istihbarat alanında işbirliği yapmanın daha da güçleşeceğini ifade etti.

Ancak Almanya Başbakanı, ilerleme kaydedebilmek için bir yerden başlamak istediğinin altını çizdi.

Beyaz Saray sözcüsü, ABD'nin istihbarat faaliyetlerine ilişkin her iddia ortaya atıldığında açıkça yorum yapmayacağını, ancak istihbarat toplama tekniklerini değerlendirmekte olduklarını duyurdu.


Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD'nin telefonlarını dinlediği iddialarına gönderme yaparak dostların birbiri hakkında casusluk yapmasının kabul edilemez 
olduğunu söyledi.
tıklayın olduğunu söyledi.


Avrupa Birliği liderler zirvesi için Belçika'nın başkenti Brüksel'e gelen Merkel, dost ülkeler arasında güvenin gerekli olduğunu ve ABD ile yeniden güven ortamının oluşturulması gerektiğini belirtti.

'Hükümetler arası casusluk hayatın parçası'


Bu arada Amerikalı eski istihbarat uzmanı Edward Snowden'ın sızdırdığı gizli belgeler, ABD'nin 35 dünya liderini dinlemiş olabileceğine işaret ediyor.


Guardian gazetesinde yayımlanan gizli bilgi notu, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'in, başka bir ABD bakanlığından 200'ü aşkın önemli telefon numarasının ulaştırılması sonrası, telefon dinlemeye başladı.

Öte yandan ABD'nin eski dışişleri bakanlarından Madeleine Albright, ABD'nin BM büyükelçisi olduğu sırada, Fransız istihbaratı tarafından dinlendiğini belirtirken, 'hükümetler arası casusluğun hayatın bir parçası olduğu' yorumunu yaptı.