Sosyalist Halk Parti Milletvekili Özlem Sara Çekiç, seçim bölgesinde elinde piknik sepeti ve içinde kahve, kek ile kapı, kapı dolaşıp, seçmenlerle sohbet ediyor, sorunlarını dinliyor ve milletvekilliği döneminde yapabildiklerini, tekrar seçilmesi durumunda yapabileceklerini anlatıyor.

Özlem Çekiç, Kopenhag’daki Danimarka’nın ilk minareli camii önünde namaza gelen cemaate broşürlerini dağıtarak, 18 Haziran’da sandık başına giderek demokratik hakları olan oylarını kullanmaları çağrısında bulundu. Özlem Çekiç, kampanya sırasında yaptığı açıklamada:


“12 günümüz kaldı, insanlardan bana şahsi oy vermelerini istiyorum. Önümüzdeki Cuma günleri camilerin önünde kampanya yapacağım. Bugün de buradayım. Benim üzerinde en çok durduğum şey, insanların din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan birbiri ile yaşayabilmeleri. İnsanların birbiri ile konuşmaları gerekir. Yakında ramazan var. Kapılarını birbirine açsınlar. Ayrıca ruh ve sinir hastaları için daha iyi tedavi ve bakım imkanları yaratılmasını istiyorum. Ben haksızlıklara karşı bir milletvekili olarak mücadeleme devam etmek istiyorum. İnsanlar oylarını bana verip yetki tanırlarsa mücadelemi yürütürüm. Bazı evleri ziyaret edip sorunlarını öğrenip, meclise taşımak istiyorum. Ben hep halkın sesi oldum bu kez de insanlar bana oy verirlerse yine sesleri olurum. Dünyanın her yerinde insanlar öldürülüyor, oyları çalınıyor ama burada demokratik bir ülkede yaşıyoruz. İnsanlar bu hakkı iyi kullansınlar” dedi.