Avusturya Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Aslan, 15 Temmuz anma etkinliği vesilesiyle Avusturya’ya gelmeyi planlayan Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin ülkeye girişine yasaklanma kararını desteklediğini söyledi.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün geçtiğimiz günlerde  "Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un Türk ekonomi bakanının ülkeye girişini gerçekten de yasaklamış olduğunu teyit ediyorum" şeklindeki açıklamasına Yeşiller Partisi Milletvekili Berivan Aslan’dan da destek geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkedeki uyum politikalarına zarra verdiğini savunan Aslan ‚ Geçen yıl AKP’nin yurtdışı lobi örgütü UETD Avusturya’da bir miting düzenlemişti. Buraya katılan AKP’liler AKP’li olmayan   vatandaşlara saldırmıştı. Bu durum ülkede negatif bir etki yarattı. Avusturya’daki bazı sağcı partiler bu durumu kullanarak çifte vatandaşlık hakkını kaldırmayı bile talepe ettiler. Avusturya’da kutuplaşmayı artırdı. Erdoğan ülkedeki uyum politikasına da zarar veriyor’ dedi.

AVUSTURYA'DA’Kİ MUHALİFLER FİŞLENİYOR

Avusturya’da AKP’ye muhalif sıradan vatandaşların dahi UETD tarafından fişlenip bilgilerin Ankara’ya iletildiğini ileri süren Aslan 'Türkiye’den siyasiler buraya rahatlıkla gelmek istiyorlar. Ancak Avusturya’da yaşayan muhalif vatandaşların havalimanlarında Türkiye’ye alınmayıp buraya geri gönderdikleri ihbarlarını alıyorum. Çok sayıda vatandaş milletvekili olduğum için bana başvuruyor. Bu vatandaşları kim fişliyor? Neye göre fişliyor? Vatandaşlar neden Türkiye’ye alınmıyor? Türkiye’nin elinde muhaliflere ait kara liste mi var? Bütün bunlar cevaplandırılmalı’ dedi.

Süheyla Kaplan / Almanya