Belçika basınına açıklamada bulunan ve "savunulamayacak" davaların avukatı olarak bilinen "şeytanın avukatı" lakaplı ünlü avukat Sven Mary, Paris Cumhuriyet Başsavcısı François Molins'in, üzerinde "soruşturma gizliliği" olan Salah Abdeslam'ın Belçika polisine verdiği ifadesini basına sızdırdığı ve suç işlediği iddiası ile suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Belçika'da Fransızca yayınlanan Le Soir gazetesinin haberine göre Paris'te Kasım ayında düzenlenen saldırıların zanlısı Salah Abdeslam'ın avukatlığını üstlenen Sven Mary Belçika'nın en ünlü avukatlarından birisi ve adli prosedürleri çok iyi bilen ve çok iyi kullanan bir avukat.

Müvekkili Salah Abdeslam'ın Fransa'ya gönderilmemesi için her türlü prosedürü kullanacağını söyleyen avukat, daha şimdiden Salah Abdeslam'ın Fransa'ya gönderilmesini 3 ay geciktirmiş durumda. 

Fransa ve Belçika'da geçerli olan kanunlara göre Salah Abdeslam Belçika'da işlediği suçlar için Belçika adaletine, Fransa'da işlediği suçlar içinse Fransa adaletine hesap vermek zorunda. 

Salah Abdeslam aynı zamanda canlı yakalanan ilk intihar bombacısı terörist olma özelliğini taşıyor, batı adaleti böylece ilk defa böyle bir teröristi sorgulama imkanına sahip olacak.

Salah Abdeslam'ın öldürülmesi yada intihar etmesini önlemek için tüm emniyet tedbirleri en yüksek safhaya çıkartılmış durumda.