BAŞBAKANA SIKI KORUMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’e yapacağı ziyaret, ülkede paniğe neden oldu. Başbakan Erdoğan’ı taşıyacak uçağın sivil havaalanı yerine yüksek korumalı bir alana indirildi. 

Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan özel uçak "ANA", Brüksel Abelag Havaalanı'na indi. Erdoğan'ı havaalanında Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, Türkiye'nin AB nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Selim Yener, Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Mehmet Fatih Ceylan ile çok sayıda yetkili karşıladı.


Başbakan Erdoğan'a ziyaretinde, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, milletvekilleri ve bürokratlar eşlik ediyor. 

Emniyet yetkilileri havaalanında karşılamanın güvenlik zafiyeti doğuracağını dile getirdi. Bunun üzerine yapılan toplantılarda, Başbakan’ın Brüksel ziyareti boyunca konaklayacağı Konrad Oteli önünde karşılamaya izin verildi.

Güvenlik toplantısına katılan Brüksel Büyükelçiliği ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Brüksel teşkilatı, karşılama grubunu 1200 kişi ile sınırlı tutma sözü verdi. Söz konusu alanda normalde 300 kişilik gruba izin verildiği de hatırlatıldı.Başbakan'ın Brüksel'de konaklayacağı otelin önündeki Stephanie meydanında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ve dövizler ile "Dik dur eğilme bu millet seninle" ve "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde sloganlar attı.

BİR YANDA AKP'LİLER ÖTE YANDA PROTESTO


Stefanie meydanının biraz ötesinde ise yoğun güvenlik önlemleri arasında bir grup protestocu grup Başbakan Erdoğan aleyhinde sloganlar atarak ayakkabı kutuları gösterdiler. Göstericiler "AKP istifa" "hırsız var" şeklinde sloganlar atarak protesto gösterisi yaptı.

 Erdoğan otobüs üzerinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Dünya televizyonlarda az önce Suriye’deki vahşeti izledi. Brüksel’den sesleniyoruz.. Ey dünya Suriye’ye karşı sessiz mi kalacağız? Onbinlerce insanın nasıl öldürüldüğü gösteriliyor. Brüksel’de bu toplantıya müsaade eden Brüksel yönetimine teşekkür ediyorum. Bu demokratik gösteriye izin verdikleri için tebrik ediyorum. Ümit ediyorum ki AB ile yapılan görüşmeler AB’nin güç devşirmeleri noktasında farklı bir başlangıç olur diye ümit ediyorum. 17 ve 25 Aralık sizleri rahatsız etmesin. İftiralar asla yer bulmayacaktır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunu bilesiniz.” dedi.

Erdoğan’ın hitap ettiği otobüsü üstünde, “Bizim sevdamız sınır tanımaz, Farklılıklarımız birliğimizdir” pankartları asılıyken, meydanda, “Haşhaşilerin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı, Seninle her yer AK Parti ustam, Bizler seninle bu yola kefenimizle çıktık, Biz gönül nikahlıyız usta, Adam izindeyiz” pankartları taşındı.