Seçim kampanyaları boyunca aşırı sağcı parti FPÖ ( Özgürlükçüler Partisi ) ve Yeşiller ( Grüne ) tarafından oy avcılığı yapmakla eleştirilen SPÖ ( Sosyal Demokrat Parti ) ve ÖVP ( Halk Partisi )nin Türkiye kökenli adayları Avusturya basınında yer bulmaya devam ediyor.

 

CAMİİLERDE OY TOPLANDI

Yeşiller’den Senatör Efgani Dönmez Die Presse gazetesine açıklamalarda bulunarak, “ SPÖ adaylarından Resul Ekrem Gönültaş, Milli Görüşe bağlı camiilerde mektupla oy kullanan vatandaşları etkilemişlerdir.” Dedi. Dönmez, Milli Görüş ve AKP taraftarlarının seçim boyunca kazan-kazandır ( win-win) düşüncesiyle hareket ettiklerini iddia etti.

 

GÖNÜLTAŞ; “VATANDAŞIN OY PUSULALARINI DOLDURMALARINA YARDIM EDERİZ”

Yabancı kökenli adaylar içerisinde 12.715 oy alarak Avusturya tarihine geçen Resul Ekrem Gönültaş ise camiilerde oy toplama iddialarına karşılık, “ Ben Seçim kampanyamı sadece camiilerde değil, kahve ve bahis bürolarında dahi yaptım. Mektupla oy kullanacak olan vatandaşlarımıza da forumların doldurulması konusunda tabi ki yardımcı olacağız.” Dedi.

 

SPÖ, “ YAPILAN İŞ YASALDIR..”

Efgani Dönmez’in, Gönültaş hakkında “ Camiilerde özel odalar oluşturarak oy toppladılar.” İddasına SPÖ’nün basın sözcüsünden yanıt gecikmedi. Parti sözcüsü Stefan Hirsch “ Göçmen kökenli seçmenleri sandığa teşımak için Gönültaş ve ekibinin yardımcı olduğunu ve bunun da yasal olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum seçimlerin iptalini gündeme getiremez. Yapılan iş yasaldır.” Dedi