AVUSTURYA DIŞİŞLERİ BAKANI STEFANI KURZ'DAN ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ

Başbakanın konuşması sonrası Avusturya Haber Ajansı'na  (APA) bir demeç veren Dışişleri Bakanı Stefanie Kurz, basına yansıyan resimleri kastederek şu açıklamada bulundu: "Resimler, Başbakan Erdoğan'ın seçim kampanyasını ülkemize taşıdığını ve karışıklığa yol açtığını göstermektedir, bunu reddediyoruz, ev sahibi ülkeye saygı başka türlüdür" açıklamasını yaparak, Erdoğan'ı bir kez daha eleştirdi. Kurz'un eleştirisi sonrası, bu akşam yapılması öngörülen Erdoğan- Kurz ikili görüşmesinin henüz kesinleşmediği belirtildi. 


VİYANA'DAKİ PROTESTO GÖSTERİSİNE AKP TARAFTARLARI SALDIRDI


Viyana'da Başbakan Erdoğan Albert- Schulz- Buz patenti kapalı salonunda konuşma yaparken, onu protesto eden demokratik kitle dernekleri taraftarlarına, Lasalle sokağındaki bır lokalden çıkan AKP yandaşları, kırık cam ve şişelerle saldırdı. Viyana polisinin biber gazıyla anında müdahalesiyle son bulan olayda kaç kişinin yaralandığı henüz kesinleşmedi.


 ERDOĞAN'I 10 BİN 
 GÖSTERİCİ PROTESTO ETTİ

Aralarında Alevi dernekleri, Demokratik Güç Birliği Platformu, Avusturyalı Partiler ile 40'a yakın kitle derneğiyle, Atatürkçu Düşünce Derneği'nin (ADD) de organize ettiği iki ayrı protesto gösterisine 10 bine yakin kişinin katıldığı açıklandı.Praterstern'deki 2 bin polis memurunun güvenlik önlemleri aldığı gösteriye, Polisin verdiği bilgiye göre 6000'den fazla gösterici yürüyüşe katıldı.