Mahmut Özkan / Frankfurt


5 saat süren toplantıda  gündemler ele alındı.Tartışmalar yürütüldü,çalışmalar değerlendirildi ve önümüzdeki dönemin en önemli çalışması olan ASM Genel kurulunun planlaması yapıldı. Hazırlıklar için görev paylaşımı gerçekleştirildi.

 


 34 Meclis üyesine yapılacak davet  dışında, Sürgünler çalışmasına katkı sunacak, destek verecek tüm kesimlerin,demokratik ve devrimci kurumların,sürgünlük sorunu yaşayan Ermeni,Ezidi,Süryani kurumlarının temsilcileri ile  zulüm ve işkenceye mağruz kalmış  tüm bireylerin de  basın ve medya aracılığı ile davet edilmesi kararlaştırılan Genel Kurul toplantısı, 1 Aralık  2013 Pazar günü, Melchiorstraße 3 – 50670 Köln adresinde   yapılacak.  Genel Kurul saat 12.00 de başlayacak.

asp yürütme

 

Genel Kurul gündemine ilişkin tartışmalar yapıldı. Buna göre şu kararlar ve görüşler benimsendi. Belirlenen gündem maddesi Genel Kurul’a sunulacak, gelecek yeni ve farklı önerilerle orada son biçimi verilecek.

Yürütme’nin önereceği Gündem şöyle:

1-     Genel Kurul’un açılışı ve selamlama;

 2-     Divan’ın seçilmesi,

 3-     Çalışma raporunun okunması ve tartışılması

4-     ASP proğramının  okunması ve onanması.

 5-     Tüzel bir yapıya geçiş süreci ve  nasıl bir kurumlaşma? İç işlerliğimizi belirleyen çalışma ilkeleri ve yöntemlerinin görüşülmesi.

6-     Yeni Meclis  Seçimi-çalışma komisyonlarının oluşturulması.

 7-     Kamuoyuna deklerasyon yayınlanması.

 8-     Öneri , temenniler ve kapanış.

 

 

Adres:  Melchiorstraße 3  50670 Köln- 

Tarih: 1 Aralık  2013 -Pazar-Saat 12.00