Koblenz Tren İstasyonu önündeki meydanda düzenlenen gösteriye yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Gösteride ‘Almanya renkli kalacak’, ‘Irkçılığa hayır’, ‘Benim milliyetim insan’ yazılı pankartlar ve dövizler taşındı.

Kongreyi izlemek isteyen 300 gazeteciye engeller çıkartılan ırkçı kongre düzenleyicileri, soru sormak isteyen birçok gazeteciyi de gerekçe göstermeden salondan dışarı çıkarttı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI GABRİEL DE KATILDI

Gösteriye SPD Lideri ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Rheinland-Pfalz Başbakanı Malu Dreyer, Yeşiller Partisi eşbaşkanı Simone Peter ve Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn başta olmak üzere çok sayıda politikacı katıldı.



Dreyer, burada yaptığı konuşmada, “Bu bir özgürlük ve hoşgörü gösterisi. Koblenz ve Rheinland-Pfalz Eyaleti korku ve milliyetçilerin zeminine dönüştürülemez” dedi. Barışçıl ve özgür bir Avrupa için insanları sokaklara çıkmaya davet eden Malu Dreyer, “Artık kimse evlerinde durmamalı” dedi. 

Diğer katılımcılar tarafından yapılan konuşmalarda da ırkçılık ve ayrımcılık söylemlerine karşı çıkılarak, Almanya’nın renkli ve hep birlikte güçlü bir ülke olduğu vurgulandı.

Gösteride Kutlu Yurtseven, Almanca ve Türkçe söylediği rap şarkıyla Almanya’daki NSU cinayetlerine dikkati çekti.

Göstericiler, konuşmaların ardından polis eşliğinde ENF kongresinin yapıldığı Rhein-Mosel-Halle’ye doğru yürüyüşe geçti. Şehir merkezinden güvenlik önlemleri altında buraya gelen kalabalık grup, bir süre slogan atarak müzik eşliğinde ırkçılık karşıtı şarkılar söyledi.