Aydınlık yazarı Murat İnce'nin “Alevileri Türkiye’den koparma operasyonları” başlıklı yazısı “Alevileri demokratik mücadeleden koparma operasyonu” yorumlarına neden oldu.

Murat İnce köşesinde yer verdiği yazısında yazar Fuat Ateş ve AABF onursal başkanı Turgut Öker’i suçlayarak, “Dünya Aleviler Birliği” adı altında bölge devletlerini bölmeyi hedefleyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak. ABD emperyalizmi yenildi ve kuklaları da bu yenilgiden paylarına düşeni alıyorlar” diye yazdı.

Aydınlık yazarı Murat İnce'nin suçlamasına Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu sessiz kalmadı.

İşte o yazı:

"Hangi coğrafyada yaşarlarsa yaşasınlar, Alevilerin Birliği’ni sağlayacağız"

Aydınlık Gazetesi’nde Murat İnce imzasıyla yayınlanan “Alevileri Türkiye'den koparma operasyonları” başlıklı yazıda Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) hedef gösterilerek, AABK Onursal Başkanı Sayın Turgut Öker ve yine kurumumuzun resmi yayın organı olan Alevilerin Sesi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Fuat Ateş’e yönelik alenen tehditkâr ifadeler yer almaktadır. Söz konusu yayın organını ve geçmişten bugüne devrimci ve demokrat insanları hedef gösteren yayın politikasını da yakından tanıyoruz. Ve ayrıca toplumumuzu ve kurumumuzu medya üzerinden dizayn etmeye dönük saldırıları geçmişten de hatırlıyoruz. 

Dünya Aleviler Birliği son on yıldır kurumumuzun gündeminde olan bir vizyondur. Arap Alevilerinden Bektaşilere, Anadolu’daki Alevilerden Mezopotamya ve Avrupa’daki Alevilere kadar tüm renklerin temsil edildiği güçlü bir yapıyı var etmeye yönelik çalışmalarımız da emin adımlarla ilerlemektedir. Salt Avrupa’da yaşayan Alevilerin birliği bile devlet odaklı asimilasyon politikalarını nasıl gerilettiğini hep birlikte tecrübe ettik. Birlik olmaktan doğan bu gücün, başta derin devlet olmak üzere tarihin her döneminde bu yapıların gönüllü taşeronluğunu üstlenen odakları nasıl ve neden rahatsız ettiğinin de farkındayız. Ergenekon davaları sonrasında yürütülen gizli pazarlıklar sonucunda AKP Hükümeti’nin güdümüne giren bu taşeron yapıların tehditkâr tavırları tarafımızca muhatap alınmamaktadır. 

Tavrımız; Pir Sultan Abdal’ın yüzyıllar önce gayet net bir şekilde ifade ettiği gibi “Bizim meselemiz kapının itiyle değil, ol kapının kendisiyledir...”Tek ve öncelikli hedefimiz; hangi coğrafyada yaşarlarsa yaşasınlar, hangi etnik kökenden gelirlerse gelsinler, Alevilerin Birliği’ni sağlamaktır. Bu kutsal hedefe yürürken sloganımız ise yine Pirimiz Pir Sultan Abdal’ın da dediği gibi: “Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım”

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu