Onur Talayhan / Kopenhagen


Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu (DABF), eylem öncesi radyo, televizyon ve gazetelere gönderdikleri bildiride; Türkiye’de işbaşında bulunan ve faili meçhul bir çok cinayetin,  gazetecilerin ve aydınların cezaevinde bulunmasının sorumlu olan AKP hükümetinin kurucularından olarak nitelenen Abdullah Gül’ün Danimarka’dan Türkiye’nin AB üyeliği için tam destek isteyeceği belirtilip, Danimarka hükümetine çağrıda bulunularak Türkiye üzerinde baskıların arttırılmasını istediler.

Kopenhag Kastrup Havalimanı’na inen Gül, resmi karşılamının ardından Danimarka Sanayi Odası’nda düzenlenen İşadamları Formu’na katıldı.

Danimarka Sanayi Odası’nın bulunduğu, yoğun güvenlik önlemleri ile korunan binanın karşısında toplanan göstericiler; ”Berkin’in alamadığı ekmeği Bilal’e yedirmeyiz”, ”Katil Erdoğan” gibi dövizler taşıyıp, ”AKP’nin hırzıları yıldıramaz bizleri”, ”Hırsız var!”, ”Her yer Taksim, Her yer direniş” sloganları attı. 

Abdullah Gül ve heyeti giriş yaparken, protestocular ellerinde ekmek ve ayakkabı kutularını havaya kaldırarak ”Tayyip’in adamı Gül, Tayyip çaldı, Gül akladı!” sloganları atmaya devam etti.