İşte Adapress Haber ve Reklam Ajansı'ndan gazeteci Mehmet Atak'ın o haberi:

6 yıl önce Avrupa Postası ile internet gazeteciliğine adımını atan Hamburglu gazeteci Adil Yiğit, şimdi de print medyada aynı isimli Türkçe/Almanca muhalif gazetesi ile yerini aldı

Son zamanlarda tamamen iktidar yanlısı yayın politikaları sebebiyle hayli eleştiri toplayan Avrupa'daki bazı Türkçe gazetelerin tirajları düşmeye devam ederken, "Avrupa'nın ilk Türkçe Muhalif Gazetesi" parolasıyla 24 sayfalık "Avrupa Postası" okurlarıyla buluştu. 6 yıl önce Avrupa Postası adıyla internet gazeteciliğine Hamburg'da başlayan Adil Yiğit'in sahibi olduğu yeni gazete, ayda bir sistemiyle çıkıyor ve ilk planda 4800 adedi posta ile olmak üzere (toplam 12000 adet) Sivil Toplum Kuruluşları, Camiler, Alevi dernekleri ve diğer kurumlara tüm Almanya'da ücretsiz olarak dağıtılıyor. 

YAZAR ve MUHABİR AĞI KURULUYOR

İlk sayısı okurlar tarafından beğenilen Avrupa Postası'nın kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Adil Yiğit, kuruluş amaçlarını açıklarken, "Piyasada özellikle muhalif kanatta ciddi bir boşluk var. Günümüzde Havuz Medyası'nın otosansürlü ve hep önyargılı haberleri gerçekleri yansıtmıyor. Maddi kaygılar nedeniyle ilan alabilme endişesi taşıyan Avrupalı Türk medya sektöründe, genellikle fikir geliştiren haberciliğe mesafeli duruluyor ve eleştirel bakış açısını ne yazık ki bu yüzden sayfalarına aktarmıyorlar. Avrupa’da Türkçe medya dünyasında boşluğu Avrupa Postası ile doldurmayı hedefliyoruz“ şeklinde konuştu.

SEÇKİN YAZAR KADROSU ve AMAÇLAR

İlk fırsatta gazetenin Redaksiyon, İlan ve Yazar kadrosunu Almanya çapında ses verecek düzeye getireceklerini belirten Adil Yiğit özetle şöyle şunları söyledi:

" 24 Haziran seçimleri ile birlikte tek adamlı bir yönetimin hüküm süreceği Türkiye merkezli politik veya genel haberlere sayfalarımızda yer verecek olsak da, bu çizgimizi asla belirlemeyecektir. Yaşadığımız ülke Almanya bizim ağırlık noktamız olacaktır. Hiçbir örgüt, parti veya derneğin gölgesinde habercilik yapmayacağız. Toplumda ötekileştirilenlere ve sesi duyulmak istenmeyenlere temel prensiplerimiz doğrultusunda platform sunacağız.İlk sayımızdaki haberlerimize Almanca ve Türkçe olarak başladık ama İngilizce ve Fransızca'yı da eklemeyi hedefliyoruz. Elbette ki her eyalette bu konuda gönüllü muhabirlere ihtiyacımız vardır. Ülke çapında ilan ekibimizi de kuruyoruz. Seçkin Yazar kadromuzu da belirlemiş durumdayız."

BURAM BURAM GAZETE KOKUSU

"Almanya ve Avrupa'da insanlarımızın buram buram kokusunu alarak gazete okumaya olan özlemini Avrupa Postası ile gidermeyi amaçlıyoruz" diyen Adil Yiğit, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Hedefimiz, özellikle Almanya ve Avrupa merkezli haberlerle Göçmen ağırlıklı kesim ve dışlanan, burada öteki olarak adlandırılan camianın muhalif sesi olarak objektif yayınımızı sürdürmektir. Tabii ki Spor haberlerimize de gelecek sayımızda yer vereceğiz.”

Avrupa Postası ile  meslekdaşımız Adil Yiğit'e hayırlı olsun ve başarı dileklerimizle.

MEHMET ATAK