Avrupa Değerleri.

Ali Nesin demiş ki, şimdi olsa yine yetmez ama evet derim.

Adam der. Neden der, çünkü kendi değerleri yok, kendi değerlerinde yükselen bir ağaç değil. başka ağaçlara yapışıp, onların üzerinde yaprak ve çiçek açan bir ot türü. Yapıştıkları ağacın nasıl bir ağaç olduğu onlar için farketmez, yeter ki onları biraz yükseltecek olsun.

Türkiye'de aydınımsılar oldu çok ca. Onlar da hep bir yere tutuşup yapıştılar. Solcu aydınımsılar Sovyetçi, Çinci, hatta Arnavutlukçu oldular. Duvarlar yıkılınca birbirine düşman olan Arnavutlukçular ile Sovyetçiler sarmaş dolaş özgürlükçü oldular, bir kısmı HDP üzerinde Rojava Nato gemisine bindi diğerleri Global dünyanın parlak meşk gemisine..

Dinci aydınımsılar da aynısı oldu, kimisi Suudcu, kimisi Kaddafici, kimisi İrancı.

Ülkücüler zaten Nato askeri olarak, nerde Türkmen Alevi varsa, nerden filiz veren bir aydınlık varsa komünist deyip canevinden vurdular.

Şimdilerde Avrupa değerleri modası başladı.

Tutunacak yapışacak bir gövde bulamayanlar Avrupa değerlerine tutunuyorlar. Nato'nun Avrupa değeri olduğunu bilmezmiş gibi, İngiliz Fransız istihbaratının Avrupa değeri olduğunu bilmezmiş gibi. Global sermayenin, toprağı suyu havayı kirleten şirketlerin Avrupa değeri olduğunu bilmezmiş gibi

Yetmez ama evet demeye ramak kalıp sessiz kalanlar da AKPnin reformlarını desteklediler sessizce.

Reform diyorlar.

AKP kurucu ve yönetici kadrolarının tamamının 60'lı yılların Komünizme Karşı Mücadele Derneklerinin militanları olduklarını, AKP'nin en açık Nato-Avrupa iktidarı olduğunu bilmezmiş gibi.

Avrupa ülkeye çöktü, el koydu AKP ile, görmüyorlar.

Denizlerin denize döktüğü filonun koruyucuları komple iktidara gelmemiş gibi.

Denizlerin Denize döktükleri kimdi,

Avrupa değerleri; 6. Filo, Nato, ve arkasında Avrupa şirketleri.

Şimdi Avrupa şirketleri ülkeyi sınırsızca, hoyratça talan ediyorlar.

Anayasanın çalıntı referandumundan Evet çıktığı günün ertesi Avrupa'nın en saygın değeri- borsa sevinçten tavan yaptı.

Ali Nesin ve benzeri aydınımsılar için önemli değil, mühim olan Avrupa değerleri.

Avrupa değerleri dedikleri de Avrupa'nın yağması, Dünya'yı kültür talanından elde edilen değerler; Kızılderililerin tabiatla dostluğunu öğrendiler, tabiatın aslında canlı olduğunu ruhu olduğunu öğrendiler Yeşilci oldular ve Avrupa değeri diye satıyorlar. Kendi şirketleriyle kirlettikleri, darbelerle talan ettikleri ülkelerin kültürlerini, halklarını suçlayarak, parmak sallayarak, tehdit ederek, hem de sol adına, hem de insan haklarıcı olarak pek bi yeşilciler.

Ama Natoya dur demiyorlar, ya neden Libya'yı bombalıyorsun demiyorlar. Ya neden Venezualle'nın petrollerini almadığınız gibi satmasına da müsaade etmeyerek ülkeyi açlığa ve Avrupa 'değerleri'ne diz çökmeye mecbur ediyorsunuz demiyorlar.

Kimsenin, hiç bir ülkenin, hiçbir halkın, kültürün Avrupa'dan daha iyi olmasına müsaade edilemez, Avrupa değerleri denilen bu anlayış, kibarcası rekabet. Neden bu kadar acımasız rekabet ediyorsunuz diyemiyorlar.

Diyemezler.

Sadece kötü insanlar olduklaından değil, satılık hain falan da değiller çoğu. Hatta çok iyiniyetli olanları da var, dostlarım da var aralarında.

Çapları yetmiyor, algıları bu kadar, kökleri cılız. Saftorik denecek kadar da iyi niyetliler ama yaptıklarının doğru olduğunda ısrar edecek kadar da kendilerine dönükler, egoları büyük, benciller.

Bunlarla uğraşmayacağız elbette, sadece gülümsemek, yetmez ama yeter aslında.

Aşk ile.