Stadtteilschule am Hafen bilindigi gibi toplam üç ayrı yerde bulunan okuldan oluşmaktadır.

Struenseestr. 20 adresinde bulunan okulda 2016/17 eğitim yılı için hayli gelişmeler söz konusu.


Nedir mi bu gelişmeler? 

Gelin okuyalım aşağıdaki metni.


Altona-Kerngebiet dediğimiz Altona-Merkezi'nde (Altona Altstadt, Altona Ottensen, Altona Nord) bir Gymnasium´un (Lise) eksikliği tartışması Altona Belediye Meclisi'nin ve komisyonlarının gündeminden bir türlü düşmedi.


Gymnasium Allee ve Gymnasium Altona, Altona merkezinin Gymnasium ihtiyacını bir kaç yıl öncesine kadar iyi gideriyordu. Son yıllarda yükselen öğrenci sayısı sonucu, bu okullara müracaatlarda bir artış gözlendi.



Milli Eğitim Müdürlüğü daha öncesinden bu iki Gymnasium için her yeni eğitim yılının 4 paralel sınıftan oluşması gerektiğini belirlemişti. Yüksek müracaatlar sonucu 6 paralel sınıf oluşmuştu. Altı paralel sınıfın oluşması yer sorununu da beraberinde getirdi. Okullarin sınıf, kantin, spor salonu ve diğer eğitim odaları sınıflara yetmemekteydi. Böylelikle bir yandan okul bahçesine yeni binalar inşaa edilirken diğer yandan da okul bahçelerine konteynirler konuşlandırıldı.

Öğrenciler konteynirler içerisinde ders görmeye başladılar. Elbetteki bu uzun ömürlü bir çözüm değildi. Bu iki okulun içinde bulunduğu sıkıntı, Altona-Kerngebiet dediğimiz bölgede bir lisenin eksikliğini daha iyi bir şekilde göstermeye başladı. İlçe ve eyalet meclislerine bu, büyük bir sorun olarak taşınmaya başlandı.

Bilhassa Yeni bir Gymnasiumun oluşmasını „Eine Schule für Alle“ okul program taslağına karşı çıkan, eski okul sisteminin, yani Haupt-Realschule, Stadtteilschule ve Gymnasium´dan oluşan sistemin kalmasını dayatan CDU istemekteydi. Elbetteki yeni bir Stadtteilschule de istenebilirdi ama bu iki Gymnasium´un (Allee und Altona) sınıf ve yer sorunlarını çözmek için yeni bir Gymnasium şart idi.



Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili daireler Stadtteilschule am Hafen´in (Struenseestr.´deki) kolunun oradan kalkması ve yerine Gymnasium'un gelmesi kararını almıştır.
Bu yeni Gymnasium'un her yeni eğitim yılında 4 paralel sınıfın oluşması koşulu getirilmiştir.


Aynı zamanda Altona İlçe belediye meclis toplantısında 26. Mayıs. 2015 tarihinde Struenseestr. de ilkokulun kalmasına ve yeni Gymnasium'un oraya gelmesine oy çoğunluğuyla karar verilmiştir.



Okul binalarının hemen hemen hepsinin yıkılması ve yeni bir bina inşa edilmesi Gymnasium isteminde olan parti mensupları tarafından istenilse de okulun içinde bulunduğu durum ve kendi yapısı bunu böyle göstermemekte. Okul gayet iyi bir durumda bir binası hariç. 



Bahçesini çok değişmiş ve güzel buldum. Her yanı yeşil. Ağaçlar ve bitki tabakaları okula daha farklı bir güzellik vermiş. Çok güzel bir gölet, adeta bir halı misali yemyeşil çimen örtüsü ve bir çok spor ve oyun oynama yerleriyle okulu hayli bir güzel buldum.

Parti ve Fraksiyondaki kadın yoldaşım Iris Tietjens ile yapmış olduğumuz bir ziyarette 30 yıl önce okumuş olduğum okulumu zor tanıdım ve zor hatırlayabildim. Okulum adeta bir cennet bahçesi. Böyle de kalsın. İster Gymnasium ister Stadtteilschule olsun ama böyle kalmalı.

Foto: Aysel Özkan