Tüm Dünya’da sadece Türk kültüründe Toprak-Vatan ’’ANA’’ dır. Almanya’da ise ‘’Baba’’ (Vaterland-Babavatan) dır.

İki toplum için de Ülke toprağı kutsaldır.İki toplumdaki Vatan duygusu herşeyin önünde gelir. İki toplum içinde Vatan duygusu herşeyin önünde gelir. Bu iki toplumun çıkış naoktası benzerliği gelecekte bu topraklarda tek millet olma işini kolaylaştırmaktadır ama Siyasal yapı buna genelde engel çıkarmakta,toplumu asimile etmek için zaman faktörünü kullanmaktadır.

Halbuki millet olmak için bir üst kimlik altında değişik genetik yapıdaki toplumlar alt kimliklerle asimile olmadan birleşirlerse çok daha iyi neticeler almak mümkündür.Bugün ABD örneğinde olduğu gibi.Burada üst kimlik Almanya ve Alman bayrağıdır.

Tarihler boyu bir yerden diğer yere göçüp orada yeni hayat sürmeğe karar vermiş toplumlar azınlık durumundaysa ve ya toprakları çoğunluk başka birileri tarafından teslim alınmışsa genelde asimile yapılmak istenir.( Asimilasyon <http://tr.wikipedia.org/wiki/Asimilasyon_%28sosyoloji%29> ; çoğunluk veya erk sahibinin baskısıyla, farklılık gösteren grupların, bunların kültür birikimleri ve kimliklerinin, baskın yapı içinde eriyerek yok olması.)

Burada yaşayan göçmenlerin bilhassa Türkiye’den gelenlerin asimile olmaları söz konusu yapılmamalıdır. Almanya işi zamana bırakıp 4-5 jenerasyondan itibaren zaten zayıflıyacak olan Türkiye köken bağlantılarını kesme yerine daha coğrafyada kültür ve eğitim gelişimini bu göçmenlerle tamamlamalıdır.

Almanya 1-2 jenerasyon zaten geldikleri kültürlerle yaşayanlar, 2-3 jenerasyonu köken bağların zayıfladığı ve geldikleri kökenleri harita üstünde yada tatilde tanıyan, 4-5 jenarasyonu da buradaki sisteme entegre olmuş,kalifiyeli yetişmiş iş gücü olarak görmek istiyor.

Bunu ABD yaptı ama onların şimdiki yaşadıkları Ülkelerle uzaklık mesafesinden dolayı bağları koptu sayılır. Örneğin bugün Osmanlı'dan 150-200 sene önce giden Ermeniler, Rumlar vs. nin Anadolu'dan gitme sadece tarihleri yazmaktadır. Halbuki bir kaç tarihte boy gösteren Kültürlerin haricinde günümüzde bilhassa tam asimile olan toplum yoktur.

Anadoluda yaşamış,Lidyalılar,Frigyalılar,Hititler vs. asimile olmuşlar ve bugün devamları yoktur ama yüz yıllardır Rusya içinde yaşamışlar asimile olmamışlar,Dünya’ya dağıtılan Yahudiler asimile olmamışlar,herkes kendi anane,inanç şekliyle kültürlerini yaşatmışlar ve bulundukları Devletlerde buluşlar,icatlar yaparak hem Avrupa,hem ABD hemde Rusya coğrafyasında insanlığın bugünlere gelen yaşam şeklinin oluşmasında önemli katkıları olmuştur.

Bundan sonrası için Almanya’da yaşayan göçmen kökenliler ile yerli Almanlar gelecekte tek ‘’Millet olma‘’adımını sağlıklı atmaları gerekmektedir. Geleceğin Almanyası için kökeninden kopmayan yeni bireyleri:

-Pazar alanını genişletmek için köprü oluşturacaktır. Her gelen göçmen kökenli Ülkeye götürdükleri Almanya’da üretilmiş ürünün gönüllü temsilcisidir.

-Dinlerin, bilhassa İslamın radikalleşmesinin tüm Dünya’da önüne geçecektir.

-Kültür alanında,Ülkenin zenginleşmesini sağlayacaktır.

-Gelecekte tek millet kavramı daha geniş boyut kazandığında,köklü Dünya tarihine sahip olacaktır.Herkesin geçmişi ayrı ama gelecek tek platforma oturacaktır.

-Almanya’da üretilen yeni teknolojinin Dünya’ya dağılımı daha da kolaylaşacaktır. Vs.vs.


Almanya’ya gelebilen yabancı,(bilhassa son 10 yıldır) zaten bin türlü engeli geçipte gelebiliyor. Buraya gelen yabancı zaten belli potansiyelle taşıyor.Bir çokları zaten zeki.

Almanya devlet politikası, bu göçmen topluma,alman halkının ön yargısını yok etmek üzerine kurulmalıdır.Burada doğan çocuklara, gizli de olsa beyaz Almanların yanında siyah yabancı muamelesi,gösterilmemelidir.

Ben burada yaşadığım müddetçe milyonlarca almanın 1982-1999 arası komünist doğu bloku dahil, gitmediği gidemediği Ülkelerde hem Türk hem Alman bayrağını dalgalandırdım, tanıttım.

Benden sonra gelecek jenerasyon ise benden alacağı bayrağı çok daha yükseklere taşıyacak kapasitededir.

Geleceğin Almanya’sını göçmen, alman demeden, hiç bir göçmen kendi kültüründen koparılıp asimile edilmeden ‘’önce insan’’ diyerek birlikte el ele kurmak dileğimle.

22.02.2015