Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya eyaleti‘nide bulunan Yazarlar Sendikası MÜNSTERLAND Yazarlar Birliği yönetimine, ilk kez bir Türkiye kökenli yazar, sözcü olarak seçildi.

Münster Kentinde Birleşik Hizmetler Sendikası Ver.di bünyesinde örgütlü olan Almanya Yazarlar Birliği’nin Münsterland (Münster, Steinfurt, Hamm Dülmen, Nordkirchen, Coesfeld, Emsdetten, Laer, Greven, Ahaus Drensteinfurt, Rheine, Nordwalde, vs. Kentleri ile çevrelerinde) bölgesinde yaşayan yazarlar toplantılarında oy birliği ile yazar Molla Demirel ve Alexender Richteri yönetime sözcü olarak seçtiler.

Konuya yönelik bir açıklama yapan yazar Molla Demirel şunları söyledi:

„Biz göçmenler yaşamın her alanında kurumlaşmalıyız. Yaptığımız işi ciddiye almalıyız. En az Alman meslektaşlarımız kadar kalite alanında başarılı olmalıyız. Biz göçmenler Alman meslektaşlarımızdan daha avantajlıyız, çünkü biz birden fazla dil ve kültüre sahibiz. Bu farklı dil ve kültürler her çalışmamızda bir zenginliktir. Bu zenginliği küçümsemeden, daha da geliştirerek, yaralanmalıyız.“

Molla Demirel sözünü şu sekilde sürdürdü: “ Daha önceki yıllarda da sözcü olmam icin arkadaşlarım israr ettiler. Ancak benim, Bir tarafta aile sorumluluğum, kendimin kurduğum Radyo- Kaktus Münster e.V.’nın kültür, sanat, edebiyat, eğitim ve sosyal alandaki çalışmaları, hedeflediğim bir çocuk oyuncaklar müzesi çalışması nedeniyle kabul etmemiştim. İlk başta iki yıllık bir dönem için kabul ettim. Belki bu yönetimde yer almam göçmen genç yazarların yazarlar Birliği içinde örgütlenmesine de kapısını açar ve teşvik verici olur.

Eğer arkanızda bir büyük sermaye veya büyük partilerin desteği yoksa, ne kadar başarılı olursanız olun hep gölgede kalır, gelişme olanağınız yok. Büyük sermaye ve politik güce karşı tek bir yol var oda sendikal bir çalışma içinde, bir konfederasyon içinde yer almakla mümkündür.” dedi.