Giydiği bahçıvan tulumu ve başındaki bandanayla meclisin renkli isimlerinden Korsanlar Partisi milletvekili Gerwald Claus Brunner’in ölümündeki sır perdesi aralandı. Milletvekili evine götürdüğü 29 yaşındaki bir adamla önce cinsel ilişkiye girdi, sonra da öldürdü. Ardından da intihar etti.

Edinilen bilgiye göre, Korsan milletvekili evine götürdüğü 29 yaşındaki bir erkekle önce cinsel ilişki yaşadı. Ardından da bu kişiyi öldürdü. Daha sonra elektrik akımına dokunup, yaşamına son verdi. Milletvekilinin seçimlerin yapıldığı pazar gününden önce cinayeti işleyip intihar ettiği anlaşıldı.

İki metre boyunda ve 44 yaşındaki milletvekilinin bir süreden beri psikolojik sorunları olduğu da edinilen bilgiler arasında. Daha önce eşcinsel olduğunu açıklayan Brunner, Korsanlar Partisi’nin en aktif üyelerinden biriydi. Defalarca kez TV açık oturumlarında Korsanlar Partisi adına tartışmalara katılmıştı. Brunner, Meclis içinde de hükümetin bazı uygulamalarına yönelik yaptığı muhalif çıkışlarla biliniyordu.

Brunner, intihar etmeden önce partili arkadaşlarına da veda mektubu göndermiş.

 Korsanlar Partisi yöneticilerinin emniyete haber vermesi üzerine Brunner’in evine giden polisler, evde Brunner ile başka bir erkeğe ait cesedi bulmuştu. Daha önce parti yöneticilerine tedavisi olmayan ölümcül bir hastalığa yakalandığı yönünde bilgi veren Brunner, elektrik akımıyla intihar etmişti. Ancak yapılan otopside Brunner’in herhangi bir hastalığının olmadığı anlaşıldı. Brunner’in öldürdüğü 29 yaşındaki kurbanın geçen haziran ayında milletvekilinin kendisine saldırması üzerine polise şikâyet ettiği ortaya çıktı.