Alman haber ajansı dpa'nın askeri çevreleri kaynak göstererek verdiği haberde, Türkiye'deki NATO görevinin tahmin edilenden daha geniş kapsamlı olabileceği, patriot görevi için 400 kadar Alman askerinin gönderileceği duyuruldu.

Federal koalisyon hükümeti bugün Türkiye'ye patriot gönderilmesi konusunu görüşerek karara bağlayacak. Önümüzdeki hafta da Federal Parlamentoda oylama yapılacak. Patriot görevine, zaten bölgede konuşlandırılmış olan radar uçakları Awacslar da katılacak. Yüksek teknolojik donanıma sahip keşif uçaklarının büyük bir bölümünde Alman askerler görev yapıyor. Her bir patriot bataryası 8 seyyar füze rampasından oluşuyor ve her rampada 8 savunma füzesi ve bir radar bulunuyor. Her batarya için 85 askerin görev yapması gerekiyor.

Türkiye'ye tam olarak kaç Alman askerinin gönderileceği tam olarak henüz belirlenmedi. Şimdiye kadar verilen haberlerde yaklaşık 170 askerin gönderileceği söyleniyordu.

Suriye'nin kimyasal silah kullanma tehlikesi karşısında, Rusya'nın bile Türkiye'ye NATO patriotlarının gönderilmesine karşı çıkmaması, Almanya'daki tartışmaları da geriletti. Obama'nın kimyasal silah kullanma konusunda açık ve ciddi bir şekilde Esad rejimini uyarmasından sonra, Brüksel'de bir açıklama yapan Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de bir uyarıda bulundu. Westerwelle, kimyasal silah kullanmayı düşünenlerin, böyle bir durum karşısında uluslar arası camianın çok hızlı bir şekilde ve ortak bir tepki göstereceğini bilmeleri gerektiğini söyledi.