Federal Meclis Üyesi Aydan Özoğuz (SPD) ve Federal Meclis Üyesi Serkan Tören (FDP), Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü ile ilgili gelişmeleri ve komisyonda yaşananları, milletvekilleriyle paylaşma imkanı buldular.



Berlin Eyaleti Çalışma, Uyum ve Kadın Bakanı, Dilek Kolat, işgücü piyasası ve uyum politikası araçlarını tanıtarak başka şehir ve eyaletlerde de benzerlerinin yapılmasını önererek Berlin braucht dich! gibi pilot projelerden bahsetti.


İlk gün, yapıcı bir atmosfer içerisinde Türkiye'deki şiddet olayları hakkında alınan bir karar ile sonuçlandı (ekte). Alınan karar, Büyükelçilik'teki Türkiye Kökenli Milletvekilleri Ağı için verilen kabulde, Türkiye Büyükelçisi, Hüseyin Avni Karslıoğlu'na iletildi. 

 

Ertesi gün Türkiye Kökenli Milletvekilleri Ağı, Berlin Yahudi Cemiyeti'nin konuğu oldu. Kültür Komitesi Başkanı ve Yahudi Cemiyeti Temsilciler Meclisi Üyesi, Dr. Sergey Lagodinsky, Berlin Yahudi Topluluğu ve Personel, İdari İşler ve Güvenlik Bölümü Başkanı, Dr. Gideon Joffe'yi temsil etti ve dört kişilik bir heyet ile, Türkiye Kökenli Milletvekilleri Ağı üyelerinin büyük bir ilgi ile yönelttikleri sorulara yanıt verdiler.

Bir çok konunun yanı sıra kültürelleştirme sorunu ve azınlıkların karşı karşıya geldikleri ayrımcılık ile ilgili kalıplar tartışıldı. Türkiye Kökenli Milletvekilleri Ağı ile Yahudi temsilcileri arasında daha güçlü ağların oluşturulması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.       

Foto: Arşiv