Aralarında federal ve eyalet milletvekilleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve insan hakları aktivistleri Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği önünde gökkuşağı renkli bayraklarla Onur Yürüyüşü'nün İstanbul’da yasaklanması kararını protesto etti.

Alman parlamenterler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri  'Yaşasın Eşcinsel Aşk’,  'Diren İstanbul, Berlin Seninle’ yazılı pankartlar eşliğinde konuşma yaptılar.



Türkiye kökenli Sol Parti Berlin Milletvekili Hakan Taş, "İstanbul’da Onur Yürüyüşü'nün Valilik tarafından yasaklanmasını Büyükelçilik önünde protesto ettik. İnanıyorum ki Berlin’den İstanbul’daki arkadaşlarımız seslerimizi duydular, onlarla dayanışmamıza tanık oldular. Avrupa Parlamentosu ve Almanya’dan milletvekili arkadaşlaromız İstanbul’da geçici olarak gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakıldılar. 21. yüzyılda artık bu tür yasaklar kalkmalı. İnsan hakları, eşcinsellerin hakları yasaklanarak bir yere varılmaz" dedi.

‘ DİKTATÖR ERDOĞAN DEMOKRASİYİ ÖĞRENMELİ’



Taş konuşmasını şöyle sürdürdü: "AKP ve diktatör Erdoğan demokrasiyi öğrenmeli. Eşcinsellerin hakları Türkiye’de sıfıra indirgenmiştir. İnsan haklarının olmadığı, demokrasinin işlemediği toplumlarda eşcinsellerin hakları diye birşeyden de bahsedemeyiz. Savaş değil, barış, çatışma değil hoşgörü istiyoruz. Onur Yürüyüşünü gerçekleştirmek isteyen arkadaşlarımıza da sonuna kadar destek vermeye devam edeceğiz".

Süheyla Kaplan